Zeleninový krém :)
Suroviny
Porce: 5 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 6 997 kJ / 1 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,65 g |
Tuky | 145,70 g |
Vláknina | 12,40 g |
Cholesterol | 455 mg |
Sodík | 267 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 69,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podobný recept jsem viděla v Prostřenu, ale přidala jsem si suroviny, tak aby nám to doma chutnalo :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2014 16:08
Všem Vám děkuji :)
3. 2. 2014 20:44
Rejni,polévka Ti krásně barevně ladíVěřím,že bude jistě i chutná
Také používám různé bujóny a jiná dochucovadla.Není to pravidelně každý dena rodina je živa a zdráva
Také používám různé bujóny a jiná dochucovadla.Není to pravidelně každý dena rodina je živa a zdráva
3. 2. 2014 20:34
Mně se polévka líbí Nevím, proč se tady pořád dokola omílají komentáře ohledně bujonu, Podravek a jiných dochucovadel. Ať si každý uvaří podle své chuti, svého receptu, pro svoji rodinu. Vždyť doma vám do toho taky nikdo cizí nemluví a vaříte si podle svého. Je zde 35tis receptů a každý má právo přidat nebo uvařit takový, který chutná jemu Tak si každý vyberte vám nejbliží
3. 2. 2014 11:32
Rejni polévka vypadá pěkně a souhlasím s tím, že žádný učený z nebe nespadl. Ráda vařím zdravě, ale s kouskem bujónu sem tam v jídle nemám sebemenší problém. Takže vaření zdar a kuchařům zvlášť!
3. 2. 2014 11:26
děkuji Alzbetina Prk.:), o slupku se opravdu nejedná, je to přesně tak, jak jste napsala, ale prozatím nejsem tak zběhlá, takže mě lepší pojmenování nenapadlo
Polévku jsem dochutila solí a pepřem, ale zkrátka a dobře mi tam ještě něco chybělo, tak jsem přidala právě ten bujón a pak už to bylo ono Podravku jsem psala pro ty, kteří ji používají, jinak já jsem ji tam osobně nedala, ale jak se říká, chutě lidí jsou různé :)
Krutonky jsem dělala z kousků chleba opečené na másle.
Casino: vařím ráda a pokud se objeví nějaká chybka, tak je to lidské, každý nějak začíná. Upřímně mohu říci, že se za svou polévku (krém) nestydím
Děkuji však za Vaši kritiku, protože kladná či záporná kritika je vždy dobrá.
Polévku jsem dochutila solí a pepřem, ale zkrátka a dobře mi tam ještě něco chybělo, tak jsem přidala právě ten bujón a pak už to bylo ono Podravku jsem psala pro ty, kteří ji používají, jinak já jsem ji tam osobně nedala, ale jak se říká, chutě lidí jsou různé :)
Krutonky jsem dělala z kousků chleba opečené na másle.
Casino: vařím ráda a pokud se objeví nějaká chybka, tak je to lidské, každý nějak začíná. Upřímně mohu říci, že se za svou polévku (krém) nestydím
Děkuji však za Vaši kritiku, protože kladná či záporná kritika je vždy dobrá.
3. 2. 2014 10:53
Já bych tak přísná nebyla. Z fotečky je dobře vidět, že nejde o žádnou slupku, spíš se rejni asi špatně vyjádřila. Já vidím skrojek mrkve, "ukrojený" škrabkou. A pokud někdo místo soli raději přidá kousek bujónu, proč ne, vždyď se dají koupit bujóny i bez glutamátu. A zrovna to samé se týká krutonků, myslím, že když je má někdo radši z normálního chleba, určitě se z toho nestříli . Někdy trošku tolerance a nadhledu nezaškodí .
2. 2. 2014 23:39
Ta mrkvová SLUPKA mě dostala
Nevím, proč do zeleninové polífffky dávat ještě zeleninu v kostce a o podravce ani nemluvím
Zkuste příště, bude-li jaké, tu cibuli udělat napřed na másle (másla tak max. 50g) trošku více jak dosklovita a část brambor nahradit celerem... Nad talířem možná strouhnout oříšek a k takovému jemnému krému dát, pokud vůbec, tak na másle dělané krutony z BÍLÉHO pečiva
Ale jinak je to výborná polévka, jakých tady asi budou mraky...
Nevím, proč do zeleninové polífffky dávat ještě zeleninu v kostce a o podravce ani nemluvím
Zkuste příště, bude-li jaké, tu cibuli udělat napřed na másle (másla tak max. 50g) trošku více jak dosklovita a část brambor nahradit celerem... Nad talířem možná strouhnout oříšek a k takovému jemnému krému dát, pokud vůbec, tak na másle dělané krutony z BÍLÉHO pečiva
Ale jinak je to výborná polévka, jakých tady asi budou mraky...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 4 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 7 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 9 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 1 hodinou
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 2 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 2 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 3 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 3 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 4 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 4 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit sterilovaný zeleninový salát? Během deseti minut vytvoříte salát, který pro vás v zimě bude zdrojem vitamínů
Další recepty
Tématické fráze: polévka zeleninový krém zeleninovy krem zeleninovy krem recept recept na zeleninovy krem zeleninový krém polévka zeleninových krem recept zeleninovy krem zeleninový krémy zeleninový krém s krutony zeleninovy krem top zeleninovy krem huby zeleninový krém podle pohlreicha zeleninovy krem pohlreich recepty zeleninový krém zelwninovy.krem zeleninovy krem pohlreicha polivecky v peti mesicich zeleninovy krem se smetanou zelebinovy krem polevka bramborovo zeleninovy krem
Suroviny: brambory, mrkev, petržel, pórek, máslo, petrželka kudrnka, cibule, voda, smetana na vaření, bujón zeleninový, sůl, pepř, kuchárek
Zeleninový krém :)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BNz
7 názorů