Škvarky z DP
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je - li po ukončení programu podle nás a ochutnání škvarků ještě málo, opakuji program znovu, ale s tím rozdílem, že si již hlídám čas. Podle velikost škvarků a druhu sádla je to ještě asi 15 - 25 minut. Pak STOP. POZOR abychom to nepřehnali a škvarky nezhořkly. Otevřu DP a po částečném vychladnutí sádlo scedím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 4. 2023 11:12
Matesak: Výpary mohou odcházet, každá pekárna má nahoře větrání. Jinak sádlo voní a dokonce se v něm pečou i buchty
15. 8. 2018 15:50
Matesak: dělala jsem to mnohokrát v pekárně,ale nezasmárdla,po vyškvaření sádla,bylo vždy nejlépe tam dát těsto na chleba a ten pak byl vynikající.Takže nemusíš se bát,že by pekárna byla cítit.
15. 8. 2018 15:00
Můžu se prosím zeptat, nezasmrádla Vám potom pekárna, když výpary nemají kam odcházet?
26. 3. 2015 17:52
Bezvadné!
9. 2. 2013 19:59
18. 9. 2012 13:18
dělám sádlo v pekárně už 3 roky.pekárna funguje.Určitě se nemá co pokazit. Po sádle upeču chleba a to je teprv dobrotka.
11. 12. 2011 09:33
Pistkodtko. Trvá to mnohem déle. Máš pravdu. Ale ber ten půvab v tom, že to nemusíš hlídat, míchat, stát u hrnce a že to nepřipálíš, když nejsi přímo hajdalák a tím nejsou škvarky hořké a sádlo není moc tmavé. Zkrátka vyloženě mužská záležitost.
10. 12. 2011 19:54
pishkotka:já jsem dnes opět dělala též a bylo to superjá tedy mám program na marmeládu něco přes hodinku,pak odeberu vyškvařené sádlo a zapnu program ještě jednou a už jen tak na 15minutek a je hotovoPřesně jak píše Václav v receptu.Jelikož máme rádi škvarky spíše měkčí,tak už nic nepeču
10. 12. 2011 19:37
tak nevím, rozjela jsem to synchro v DP a v hrnci, že to pak porovnám, jelikož jsem škvarčila poprvé. V hrnci bylo +- za hodinku hotovo a v pekče to trvalo 3 hodiny (2a půl na program marmeláda a půl ještě pečení). Buď mám zvláštní pekču nebo nevím, a chuť mi přijde nastejno...
20. 10. 2011 11:07
Já jsem včera také prvně zkoušela,nejprve jsem dala program marmeláda a potom program pečenídávám bodík a dovoluji si přidat fotku
9. 10. 2011 15:19
Dnes jsem dělala prvně sádlo v pekárně, dopadlo to výborně a už jinak dělat nebuduNemusí se stát u plotny a míchat.A hlavně není pach po celém bytě,je to super vychytávka+1dovolím si přidat fotečky
3. 11. 2010 09:27
Václave, v pekárně škvařím sádlo již dva roky a je stále funkční, vůbec mě nenapadlo, že by se poškodila - vždyť udržuje svoji teplotu a to sliji sádlo a škvarky dopékám na program pečení, aby byly křupavé. Sýdlo i škvarečky jsou výborné a nestojím u hrnce a nemíchám a nemíchám
11. 5. 2010 09:50
teda to někdy vyzkouším dík za tip
7. 3. 2010 21:32
Dnes jsem vyskoušela a moc spokojena.DP vydržela a doufam,že
ještě vydrži moc děkuji
ještě vydrži moc děkuji
25. 9. 2009 18:02
Však ano, Vašku....na škvarky z pečky jsem se těšila, ale pak jsem, náhodou, četla tuhle info, a protože se mi to nezdálo (škvaření sádla v DP je doporučováno), zeptala jsem se kamarádky, která má o DP mnohem širší přehled, než já (zabývá se i testováním DP různých značek). No a po jejím potvrzení, že to četla taky a proto taky sádlo v pečce nedělá, jsem od škvaření upustila....nemusím mít všecko, že?
Psala jsem to pro ty, kteří by se z jakéhokoliv důvodu mohli bát zničení (poškození) formy. Berte to, prosím, jako další z řady informací, na které budete (nebo nebudete ) brát zřetel.
Psala jsem to pro ty, kteří by se z jakéhokoliv důvodu mohli bát zničení (poškození) formy. Berte to, prosím, jako další z řady informací, na které budete (nebo nebudete ) brát zřetel.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 6 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 10 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 3 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 3 hodinami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 4 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 6 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 6 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 7 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
Škvarková pomazánka je výborná a jednoduchá. S námi ji zvládnete na jedničku
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Další recepty
Tématické fráze: skvareni sadla v domaci pekarne výroba škvarku skvarky škvařené sádlo z domácí pekárny výroba domácích škvarků škvaření sádla v pekárně škvarky recept škvarky z domácí pekárny výroba škvarek škvarky v domácí pekárně domácí sádlo skvarky vyroba recept na škvarky domaci skvarky domácí pekárna škvaření sádla skvareni sadla domácí škvařené sádlo domaci vyroba skvarku jak se delaji skvarky škvaření sádla recept
Suroviny: špek, voda, kmín celý
Škvarky z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZKA
25 názorů