Hamburgerový dip
Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 649 kJ / 1 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,75 g |
Tuky | 80,55 g |
Vláknina | 5,38 g |
Cholesterol | 342 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 3,41 g |
Sacharidy | 29,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dip je přílohová omáčka připravené z různých surovin a různé hustoty. Překlad omáčka je ale zavádějící, protože dip nesmíme zaměňovat s omáčkou, kterou se jídla přelévají. Slovo dip pochází z angličtiny a jedná se o omáčku, do které se další druhy potravin nakrátko ponořují, tedy namáčejí. Může to být maso, hranolky, chipsy, tortillové chipsy, čerstvá zelenina jako např. mrkev, okurka, celer, apod., ale také toasty, chleba, apod. Hustota dipu musí být přizpůsobena tomu, aby z namáčeného kousku nestékala, ale zůstala na něm. Dip může být jak teplý, tak studený.
Ve studených dipech je často základní surovinou majonéza v kombinaci s jogurtem, tvaroh nebo zakysaná smetana. Potom se přidává často zelenina nakrájená nadrobno nebo rozemletá. (např. známá salsa) V jiných studených dipech můžou být základem luštěniny (např. hummus, kde je cizrna), ale také maso, uzenina, vejce, různé sýry, ořechy, apod. Dip je potom okořeněn bylinkami, ale také třeba hořčicí, kečupem, apod.
Mezi neznámější teplé dipy patří fondue, tedy teplá sýrová omáčka z rozpuštěných sýrů. Teplé dipy můžeme připravovat i z osmaženého a podušeného mletého masa, které můžeme potom ještě rozmixovat, aby byl dip jemnější. V dipu by totiž neměly být větší kousky jiné suroviny, proto musí být vše velmi jemně nakrájené, nastrouhané nebo rozmixované.Další teplý dip lze připravit z rybího masa. Teplé dipy se podávají k masům, pro namáčení tortillových chipsů, hranolků nebo vrstvení na toast.
Dip se často podává jako předkrm.
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 8. 2015 07:56
Jarko bezva!
casino: "...teplé dipy se podávají k masům, pro namáčení..... nebo vrstvení na toust."
Myslím, že díky Jarčinu vysvětlení bychom mohli tuhle diskuzi považovat za ukončenou
casino: "...teplé dipy se podávají k masům, pro namáčení..... nebo vrstvení na toust."
Myslím, že díky Jarčinu vysvětlení bychom mohli tuhle diskuzi považovat za ukončenou
20. 8. 2015 23:34
"Hamburgerový dip"
No, řekl bych, že Jitkas: má zase pravdu
chute-sveta.cz:
Asi vám nerozumím, nebo si odporujete...
Cituji: "Slovo dip pochází z angličtiny a jedná se o omáčku, do které se další druhy potravin nakrátko ponořují, tedy NAMÁČEJÍ."
Pokud se stále bavíme o názvu rcp a být u receptu pouze suroviny, tak by se to NAMÁČENÍ snad i dalo okecat...
Ale už od pouhého pohledu na vaše obrázky soudím, že v tomto dipu si nanamočíte a nenamočíte, ba ani nesmočíte (milá Lojzo)
No, řekl bych, že Jitkas: má zase pravdu
chute-sveta.cz:
Asi vám nerozumím, nebo si odporujete...
Cituji: "Slovo dip pochází z angličtiny a jedná se o omáčku, do které se další druhy potravin nakrátko ponořují, tedy NAMÁČEJÍ."
Pokud se stále bavíme o názvu rcp a být u receptu pouze suroviny, tak by se to NAMÁČENÍ snad i dalo okecat...
Ale už od pouhého pohledu na vaše obrázky soudím, že v tomto dipu si nanamočíte a nenamočíte, ba ani nesmočíte (milá Lojzo)
20. 8. 2015 22:18
Do poznámky jsem dodala docela podrobné vysvětlení Hezký den všem!
20. 8. 2015 21:55
Autorka se mi už ozvala. Omlouvá se, je momentálně na dovolené, kde se k internetu dostane jen občas, navíc má špatný signál, proto zatím nereaguje na dotazy a připomínky
20. 8. 2015 20:51
Tuším je to niečo ako nákyp...
20. 8. 2015 20:10
Danca:To je nejlepšínacpat recepty do oběhu a dělat mrtvého brouka
Pro normálně myslící, bez upřesnění jak píše Jitkas, je název zavádějící.
Pro normálně myslící, bez upřesnění jak píše Jitkas, je název zavádějící.
20. 8. 2015 20:03
spagetka: maris: ano, to by rozhodně měla! Problém je, že na vzkazy vůbec nereaguje
20. 8. 2015 19:48
Jitkas: díky za osvětu, ale autorka by to opravdu měla nějak dopsat _ vysvětlit, myslím, že v našich luzích a hájích pečený dip moc lidí nezná
20. 8. 2015 19:47
Danca: dobře, ale tak to musí autorka upřesnit, vysvětlit, protože takto je to zavádějící
20. 8. 2015 19:42
Jitkas: aha... tak jsem zase o něco chytřejší
20. 8. 2015 19:38
Myslim, ze tam chybi slovicko "baked dip", peceny dip. Existuji v USA, neco jako nakyp, puding, nebo zapecena pomazanka, nevim presne, ovsem vim, ze nemusim, je tam toho na moje gusto moc. Ale na jeden si pamatuji, byly v nem syry, articoky a spenat, pred podavanim se zapekl, bez majonezy, se rozumi.
20. 8. 2015 19:24
Danca:
20. 8. 2015 19:07
spagetka, maris: Ohledně názvu jsem autorku kontaktovala, zatím bez odezvy...
20. 8. 2015 17:14
a kde je ten dip ??
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dip
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dip
20. 8. 2015 17:14
Já tedy nevím, ale pro mne pojmenování "dip" znamená nějakou omáčku, do které se daný pokrm namáčí. V angličtině to znamená do něčeho nammáčeti..... Může to být i třeba hořčice apod. Ale ráda se nechám poučiti.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 21 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
zacekz uvařil před 2 minutami
Kaše z ovesných vloček
Klara17 uvařila před 2 minutami
Segedínský guláš
Eva z HK uvařila před 9 minutami
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 1 hodinou
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 1 hodinou
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 2 hodinami
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 4 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 6 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hebkou bramborovou kaši zvládne každý začátečník. Stačí dodržet několik zásad a její konzistence bude dokonalá
3x domácí hot dog podle MasterChefa: Variace s karamelizovanou cibulí, červeným zelím nebo křenovou majonézou chutnají božsky
Hermelín v kuchyni 7x jinak. Nemusí zůstat jen u grilovaného či nakládaného. Jsou i další speciality
Další recepty
Tématické fráze: dip dip k masu jak připravit různé dipy k masu co je to dip dip na hamburger dip z majonezy dip na hamburgery recept na dip k masu dip do hamburgeru dip recept dip s kečupem fondue recepty dipy hamburgerovy dip dip na maso dip z kečupu dip recepty dip na hamburger recept dip a masu dipy k hamburgerum recept na dip
Suroviny: maso hovězí mleté, slanina anglická, cibule, česnek, tvaroh plnotučný, smetana kysaná, majonéza, sýr mozzarella, sýr chedar, omáčka worcesterová, kečup sladký
Hamburgerový dip
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5g5Z
15 názorů