Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 421 kJ / 818 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,18 g |
Tuky | 1,33 g |
Vláknina | 13,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 182,01 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 9. 2015 22:24
No, ještě pořád mě dokážou přeqapit reakce některých autorů na připomínky k receptům...
No, v Německu mi kdysi zprotivili vším nemožným napajcované zavařeniny a džemy (a RAMU, která u nás tehdy ještě nebyla) až tak, že jsem tady jednu dávku uvařil bez koření, bez rumu.
Nerad přiznávám, ale s těmi voňavkami je MARMOŠKA (hihi, proti tomuto názvu by Brusel nemohl říct ani Ň chuťově vyvážená a klidně by snesla (i při absenci badyánu) název VÁNOČNÍ
No, švestky se chuťově příliš neprojevily (ale byly to ty kupované sířené "atrapy") a jsou tam spíše pro efekt..., ale proč, když je ten Oetker (který jsem tady použil poprve v životě) balený po 250g na 700g ovoce, rozdělený napůl, tak to mi hlava nebere Nebo je tu snad někdo, kdo vaří marmošku po jednotlivých pidiskleničkách
No, hrušky byly fakt asi vyzrálé, protože i na mou chuť byla marmoška sladká jak cumel..., tak jsem na 1 dávku přidal asi 1/3 KL kys. citronové
No, v Německu mi kdysi zprotivili vším nemožným napajcované zavařeniny a džemy (a RAMU, která u nás tehdy ještě nebyla) až tak, že jsem tady jednu dávku uvařil bez koření, bez rumu.
Nerad přiznávám, ale s těmi voňavkami je MARMOŠKA (hihi, proti tomuto názvu by Brusel nemohl říct ani Ň chuťově vyvážená a klidně by snesla (i při absenci badyánu) název VÁNOČNÍ
No, švestky se chuťově příliš neprojevily (ale byly to ty kupované sířené "atrapy") a jsou tam spíše pro efekt..., ale proč, když je ten Oetker (který jsem tady použil poprve v životě) balený po 250g na 700g ovoce, rozdělený napůl, tak to mi hlava nebere Nebo je tu snad někdo, kdo vaří marmošku po jednotlivých pidiskleničkách
No, hrušky byly fakt asi vyzrálé, protože i na mou chuť byla marmoška sladká jak cumel..., tak jsem na 1 dávku přidal asi 1/3 KL kys. citronové
25. 8. 2015 08:58
Ukládám, takhle ochucená zavařenina se mi líbí. Z hrušek jsem zatím dělala jen povidla. Mám sušené švestky hodně suché, líbí se mi nápad Jitkys naložit je předem do rumu, aby změkly
24. 8. 2015 15:41
Recept se mi líbí, úplně cítím tu vůni hrušek a koření
24. 8. 2015 15:04
Myslím, že nadrobno nakrájené švestky změknou určitě, správné sušené švestky jsou vláčné. Taky říkám takovýmto výtvorům marmeláda, i když EU tvrdí, že marmeláda musí obsahovat citrusy.
24. 8. 2015 13:01
Svestky v te marmelade, kdyz ji tedy nesnime hned druhy den, urcite jeste vice "zmeknou" a nebo, jsou-li hodne suche, namocila bych je predem, treba do rumu....
24. 8. 2015 12:46
Coleta:Děkuji Když se to někomu nezdá, ať ten recept zkrátka přehlédne, že
24. 8. 2015 12:45
spagetka:autorka se nespletla a zavařenině z ovoce bude říkat marmeláda navždycky
24. 8. 2015 12:43
Koukám, že můj recept na MARMOŠKU tady rozpoutává vášnivou diskuzi. Já tomu budu říkat marmeláda ať se tu zlobí kdo chce, jak chce A myslím, že změna názvu na chuti nic nezmění.
Ty hrušky ať jsou vyzrálé, o zimních zmínka nebyla. "Zimní" jsem jí nazvala proto, že v zimě je spíš chuť na aromatičtější koření, jako je hřebíček a skořice. V zimě se v našich končinách dřív jedlo převážně sušené ovoce, tak se mi tam hodily ty švestky, které když jsou čerstvé a nepřesušené, nebudou v marmeládě tvrdé. Nechte si chutnat a neřešte hlouposti
Ty hrušky ať jsou vyzrálé, o zimních zmínka nebyla. "Zimní" jsem jí nazvala proto, že v zimě je spíš chuť na aromatičtější koření, jako je hřebíček a skořice. V zimě se v našich končinách dřív jedlo převážně sušené ovoce, tak se mi tam hodily ty švestky, které když jsou čerstvé a nepřesušené, nebudou v marmeládě tvrdé. Nechte si chutnat a neřešte hlouposti
24. 8. 2015 11:04
spagetka: Já myslím, že každá doba si žádá slušnost. Bohužel, nekteří lidé v dnešní době vydávají neslušnost za upřímnost. No, co naděláme, že?
24. 8. 2015 10:59
Coleta: Ty ses nikdy nepřekoukla v receptu nebo v jiném textu? My s Terkou jo a jsme ochotné to přiznat. Jinak nejsem rýpavá, pouze dost upřímná, co na srdci to na jazyku, moc se neumím přetvařovat a vyjadřovat se, jak si to doba žádá. nestydím se za to. Kromě toho - nic špatného a rýpavého jsem zde nenapsala. pouze hlavně názor, že jde o džem ne o marmeládu, ale v podstatě to je jedno. Já jen, že někde jsou lidé ochotni se kvůli nějakému názvu přít, zda je to správné pojmenování, či nikoli.
Stojím si za tím, že hruška se sušenou švestkou za 4 minuty marmeládu nebo džem neudělá, ale zas tak velký časový rozdíl to nebude.
Stojím si za tím, že hruška se sušenou švestkou za 4 minuty marmeládu nebo džem neudělá, ale zas tak velký časový rozdíl to nebude.
24. 8. 2015 10:43
tejaja:spagetka: Kde jste přišly na zimní hrušky? Autorka píše vyzrálé, to jsou podle mne ty podzimní, které se úplne rozpadají, mají měkkou dužinu a hodně vody, tedy i ta sušená švestka změkne.
Spagetko, to všichni vědí, že jsi rýpavá, ale je dobře, že už se k tomu hlásíš
Spagetko, to všichni vědí, že jsi rýpavá, ale je dobře, že už se k tomu hlásíš
24. 8. 2015 09:33
Jestli je to marmeláda nebo džem je asi jedno - líbí se mi to, o zimních hruškách není řeč, jen o vyzrálých oloupaných. Postup je stejný, jako u všech marmelád či džemů v topkách prezentovaných a nadrobno pokrájené sušené švestky v horkém rozvaru z hrušek jistě krásně zvláční. Já to takhle určitě zkusím.
24. 8. 2015 09:33
tejaja: Teri, možná jde o marmeládu na zimu, proto zimní marmeláda - autorka používá vyzrálé hrušky, to jsou pro mě ty měkounké, až přezrálé.
(K vaření marmelády nepíšu nic, s želírovacím cukrem ji nedělám, tak nevím.)
(K vaření marmelády nepíšu nic, s želírovacím cukrem ji nedělám, tak nevím.)
24. 8. 2015 09:29
Nechci být za rejpalku, ale sušené švestky povařit minutu? Zimní hrušky budou stále tvrdé, jak píše tejaja, švestky netknuté a mám marmeládu? Mimochodem marmeláda je hladká, prolisovaná směs, bez viditelných kousků ovoce. Toto by byl spíš džem, ne ale s touto délkou vaření. Možná se autorka spletla a opraví to
24. 8. 2015 09:09
Ja by som toto nenazvala marmeládou, 4 min varenia neurobia so zimnými hruškami nič. Budú to stále kúsky hrušiek len zlepené cukrom.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 2 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 3 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 3 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 4 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 6 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 7 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Jak připravovat zimní ovocné saláty. Takto můžete zdravě nahradit moučníky
Další recepty
Tématické fráze: hrušky marmeláda hrušková marmeláda marmelada z hrusek marmeláda ze sušených hrušek hruškovo švestkový džem recept marmelada ze sušeného ovoce hrušková povidla ze sušených hrušek marmeláda z hrušek a švestek džem ze zimního ovoce marmeláda s hrušek přezrálé hrušky vánoční marmeláda hrušková vánoční marmeláda sušené hrušky zavařené marmelada ze susenych svestek hrušková povidla ze sušených švestek co z přezrálých hrušek zavařené hrušky marmeláda top marmoška jak se vaří domácí hruškové povidla ze sušených hrušek
Suroviny: hruška, cukr želírovací, rum, skořice mletá, koření hřebíček, švestky sušené
Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE3r
15 názorů