Škvarkové pagáče
Ať už škvaříte sami doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve pagáčů. Jsou krásně zlaté a voní kmínem. Postup je trochu pracný, ale vyplatí se. Až je vyzkoušíte, zapráší se po nich tak rychle, že příště budete muset udělat dvojitou dávku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 31 107 kJ / 7 435 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,94 g |
Tuky | 466,73 g |
Vláknina | 29,56 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 3,68 g |
Sacharidy | 635,87 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ideálne na posedenie s pohárikom vína.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 8. 2009 20:33
Magdalénko, pořád říkám, že nejlépe a nejrychleji udělám v časové tísni a pod tlakem Tu br. kaši mám taky jen k takovým účelům co píšeš, ne vždy jsou po ruce vařené brambory. A jestli jste skoro-rodáci, tak chutnat muselo Pořád by chtěl, aby pagáče lístovaly, asi se vrací do mladých let, to jedli po plátcích a proč bych mu neudělala radost, že A taky mi tvrdí, že někde se pagáče smaží jako koblihy, ale to se mi už nepozdává, toho tuku.... Ale možná, že třeba ano, jen s menším množstvám tuku v těstě. Nevíš, prosím tě?
23. 8. 2009 19:57
Merylasko, my staršie kuchárky sa vynájdeme vždy...ja som nedávno išla na návštevu a dosť neskoro som si spomenula, že som im sľúbila pagáče...čiže málo surovín...Bleskom som začala inventúrou v chladničke...trocha oškvarkov, trocha sádla, trocha smotany, trocha jogurtu, margarín, aj celozrnná múka...(princíp - dostatok tuku a dosť slané), výsledkom boli také pagáče, aké sa mi v živote nevydarili a keby si chcela podrobný popis, nepodarí sa mi...Obyčajne tiež dávam čerstvý varený zemiak, to iba ak som lenivá, siaham po polotovare - ten kupujem do pekárne do chleba.
Veľmi ma teší pochvala a tiež zdravím svojho skoro-rodáka.
Veľmi ma teší pochvala a tiež zdravím svojho skoro-rodáka.
23. 8. 2009 19:02
Magdalénko, dělala jsem tvoje pagáče, ale trochu jsem recept musela upravit, nedělala jsem je doma, tak něco chybělo a škvarky nebylo na čem pomlít a zadělávala jsem růčo. Místo br. kaše je vařená a jemně nastrouhaná brambora, škvarky jsou jen nasekané, bylo jich méně než v receptu, přidala jsem k nim trochu rozpuštěného sádla. Těsto jsem nepřekládala, vyválela jsem plát, dala po celé ploše škvarky, srolovala do závinu, rozválela a vykrajovala bochánky. Jsou sypané sezamem. Já tohle moc skrz cholesterolu nemůžu, ale to víš že jsem ochutnala a je to Moje drahá polovička se nad něma přímo rozplývala blahem, pořád chce ty, co se tak dělí Mám tě pozdravit a poděkovat, tak to činím a + je jistý.
25. 7. 2009 12:33
Cathleen, ďakujem za odskúšanie, som rada. A pretože sa mi t.č. môže iba snívať o škvarkoch a pod., tak závidím. Vstúpila som si do svedomia a varím zdravo, aspoň cez leto...
25. 7. 2009 11:47
Ježkovo voči, ten receptík mi úplně utekl, ani nevím, že tu je a tak dík za připomenutítotiž co má škvarky to mám fakt ráda hnedka dávám boda
25. 7. 2009 10:58
Cathleen, prosím, záleží mi na Tvojom názore, napíšeš?
3. 5. 2009 21:56
Jendo, všetko, kde sú oškvarky musí byť dobré.
Toto prosím, nedávaj do chladničky, bojím sa, že to nebude dobré. Spôsob ako popisuješ, som robila aj ja jedenkrát, boli to nejaké croissanty. Pekný večer!
Toto prosím, nedávaj do chladničky, bojím sa, že to nebude dobré. Spôsob ako popisuješ, som robila aj ja jedenkrát, boli to nejaké croissanty. Pekný večer!
3. 5. 2009 21:49
Magdalenka, recept mě zaujal, je už uložený v oblíbených a určitě vyzkouším. S podobným receptem jsem pracoval, místo škvarků tam byl jiný tuk, po přeložení a rozválení znovu přeložit, dát nakynout do ledničky a to se opakovalo 3x. Výsledek byl moc dobrý.
Posílám bodíka.
Posílám bodíka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 22 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 15 minutami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 28 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 49 minutami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 1 hodinou
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 1 hodinou
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 2 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 4 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 13 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jednou z typicky zimních a masopustních dobrot jsou škvarky. Připravit je můžete i v paneláku
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: pagáče škvarkové pagáče škvarkové bochánky pagáč škvarkové pagáče kynute recept na pagáče škvarkove pagačiky škvarkové pagáčky škvarkový pagáč pagáče recept recept na škvarkové pagáče oskvarkove pagace škvarkové pagáče jak je dělám já recept pagace recepty na pagače škvarkové pagáče recept recept na škvarkový pagáč recepty pagače pogáče madarské pagáče
Suroviny: mouka polohrubá, smetana kysaná, olej, žloutek, brambory, droždí čerstvé, cukr, mléko, sůl, škvarky, vejce
Škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P1gw
53 názorů