Lilek v marinádě
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 484 kJ / 1 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,38 g |
Tuky | 114,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept není můj, kdysi jsem ho našla na serveru Labužník.com a malinko upravila podle našich chutí. Pokládám ho za jednu z nejchutnějších úprav lilku, kterou znám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 10. 2010 17:28
ParádaMala som menší baklažán,tak som pridala pár listov šalátu a bola výborná večera,s cestovinami.Bod som už udelila,škodaPridávam fotku
20. 1. 2010 17:16
To vyzerá superBaklažány som niekedy pestovala aj doma,ale potom som nevedela čo s nimi,len som ich vysmážala.Toto vyskúšam
18. 11. 2009 17:29
Hmmm, lilek už jsem zkoušela a tohle vypadá zajímavě!!
7. 5. 2009 21:30
Elizomáš to moc krásné-až se mi sbíhají sliny.Lehký nadbytek lilků v mé lednici mě nutí k přemýšlení co s nimi a tak nejspíš zkusím tenhle receptík.Vidím to tak na sobotu.Jen asi vynechám kaprlata-ty mě nikdy k srdci a hlavně k jazýčku nijak moc nepřirostly
7. 5. 2009 20:15
Merylas, tak to jsem ráda... Já ty recepty a fotky přihazuji tak, jak průběžně vařím...
7. 5. 2009 19:54
Eli, já jsem za ty zeleninové recepty tady ráda, opravdu Moc je neznám, nevařím, tak bych mohla začít A některé jsou opravdu už od pohledu
7. 5. 2009 19:48
Teda doufám, že nevypadám jako nějaký fanatický propagátor zeleniny, protože moje nejoblíbenější jídlo je MASO . Ono se to tento týden tak nějak sešlo, ale zítra bude maso s masem... Zeleninu mám ale opravdu ráda, horší je to s ovocem a se sladkými jídly - ta nejím vůbec...
7. 5. 2009 19:24
7. 5. 2009 19:04
Merylas, tak jdem na mejdan, ne? Díky za informace k lilku všem!
7. 5. 2009 18:46
Holky, já se dám asi na tu zeleninu, vypadá to fakt dobře A Špagetko, víno bych měla
7. 5. 2009 18:39
tohle je fakt dobrůtka i jen tak k posezení a k tomu lehké skvělé víno jo a ty sušený rajčátka tam skvěle zapadnou Taky nikdy lilek neloupu
7. 5. 2009 18:38
Lilek jsem neloupala nikdy. Pokud by někdo slupku nechtěl, "masíčko" si vydlabe až na talíři...
7. 5. 2009 18:28
Janička, pýtaš sa, či to treba šúpať, tak odpoviem, že v tomto prípade nie...
7. 5. 2009 18:23
Magdalenko, sušená rajčata jsem dnes koupila, budou tvořit součást zítřejšího oběda... Sem by se hodila úžasně, to máš teda pravdu!!
Jani, opravdu je to jako salát, nejlépe s pečivem. Ale nakonec to můžeš použít i jako přílohu k masu (grilovanému, pečenému...) K tvojí otázce: s marinádou promícháš vychladlé kousky lilku a necháš rozležet. Asi jsem to napsala nějak divně - mně se to zdálo docela srozumitelné...
Jestli se chystáš na lilek poprvé, tak tohle je ideální recept. Nebo bych doporučila zapéct s nějakým sýrem výrazné chuti a spoustu česneku. Také olivovým olejem je lepší nešetřit .
Lilek je vděčná surovina. je přesně takový, jaký ho chceš mít. Ale je i docela náročný... Kolik do něj vložíš, tolik dostaneš. Oblíbíš si ho, uvidíš...
Jani, opravdu je to jako salát, nejlépe s pečivem. Ale nakonec to můžeš použít i jako přílohu k masu (grilovanému, pečenému...) K tvojí otázce: s marinádou promícháš vychladlé kousky lilku a necháš rozležet. Asi jsem to napsala nějak divně - mně se to zdálo docela srozumitelné...
Jestli se chystáš na lilek poprvé, tak tohle je ideální recept. Nebo bych doporučila zapéct s nějakým sýrem výrazné chuti a spoustu česneku. Také olivovým olejem je lepší nešetřit .
Lilek je vděčná surovina. je přesně takový, jaký ho chceš mít. Ale je i docela náročný... Kolik do něj vložíš, tolik dostaneš. Oblíbíš si ho, uvidíš...
7. 5. 2009 17:59
Eli, to se nijak nesmaží? Jen se to jí, jako třeba salát, nebo naložené houby? Já už si delší dobu slibuji, že si ten lilek koupím, ale vlastně, jako ostatně u chřestu nevím, jestli se to loupe, nebo ne a co s tím pak dál.No a to je ta moje zbrklost, vaří se to. No, ale kde zmizla ta marináda?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 6 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 19 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 6 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 9 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 9 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 9 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 9 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 9 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 10 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Další recepty
Tématické fráze: lilek recepty pokrmy z lilku zpracování lilku recepty z lilku uprava lilku recepty lilek lilek recept loupe se lilek naložený lilek lilek černý lilek na černo lilek zpracování recepty na lilek lilek úprava lilek recepty salát recept na lilek recept lilek recepty s lilkem jídla z lilku pečený lilek v marinádě
Suroviny: lilek, olej olivový extra virgin, ocet vinný bílý, česnek, kapary, petrželka hladkolistá, sůl, pepř černý
Lilek v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgW4
16 názorů