Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s brynzou pro Dášenku

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

20. 5. 2009 07:21

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie17 458 kJ / 4 173 kcal
Bílkoviny100,42 g
Tuky276,58 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 303 mg
Sodík 6,27 g
Sůl15,83 g
Sacharidy308,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarka skrobakova

21. 3. 2013 20:23

rebeka:Nadíčku ty se Ti moooooc povedly. Já bych si také prosila jednu malou porcičku prosím prosím :-D:yes::yes::-p;-)

savlinka savlinka

21. 3. 2013 16:42

rebeka:Nadi KRÁSNÉ FOTO:yes::yes::yes::yes::yes:

rebeka rebeka

21. 3. 2013 16:30

Od včerejška jsem na ně měla chuť, dnes došlo k realizaci;-)
výborné:-p:yes::yes: posílám bodík a foto:-)

tejaja tejaja

24. 1. 2013 20:26

Pajaska: Budem ťa čakať :yes:;-)

Pajaska Pajaska

24. 1. 2013 19:17

tejaja:No protože jsem nedostala dovolenou,lidi marodí a máme šlus s dovčou.;-(
Co to je 230km,když bych už byla u vás na Slovači,přijela bych,no né? .;-)Uvidíme napřesrok,třeba se zadaří.:-K:-K

tejaja tejaja

24. 1. 2013 18:58

jarda Kadic: díky, ešte, že si zohnal brambory, u nás niekedy nie sú zemiaky, každý kupuje bandurky:-D:-D:-D

Pajaska: Páji, keď ma zabiješ, tak neviem, pre akú Dášenku to malo byť :-D:-D:-D Asi niekto chcel vedieť prípravu halušiek. :-D Keď prídeš, navarím halušiek kotol, a tanier si nenos, mám na pizzu dva velikánske, len či ty dokážeš zjesť tú magaporciu :-D:-D:-D A ako to, že na Donovaly neideš? :-O:-O:-O To by som ťa prepadla ja aj s haluškami. Aj keď je to od nás "kúsok", len okolo 230 km, cez pol Slovenska :-D

jarda Kadic jarda Kadic

24. 1. 2013 15:04

rebeka: Jo, byly pěkně měkké, akorát jsem nesehnal zemiaky, tak jsem tam dal brambory:-)):-)):-)):-))

Pajaska Pajaska

24. 1. 2013 14:50

Teri,teda kde já byla,že mi toto uteklo?Milované halušky.A ják pro Dášenku??to si vyřídíme.Já je chci také.Kdybych teď dostala v práci dovolenou,a mohla jet do Donoval,tak jsem tě přepadla.A uctila bys mne jedině haluškami a pro mne,žádnou Dášenku.A přivezla bych si svůj talíř na pizzu;-):-)):-K

rebeka rebeka

24. 1. 2013 13:30

jarda Kadic::-D:-D:-D blahoželám:-D:-D;-):yes:

jarda Kadic jarda Kadic

24. 1. 2013 13:20

Dnes som robil halušky podľa receptu Tejaji, tzn.polohrubú múku, bez vajca.Môžem povedať, že sa vydarilo.:-D:-D:-D:yes:

Bahula Bahula

4. 1. 2012 23:11

Halušky jsem jedla naposledy v srpnu v Piešťanech a byly :yes:+

Sodovka Sodovka

21. 5. 2009 19:07

Terezko, :-p:-p:-p a bodík :yes:

tejaja tejaja

21. 5. 2009 17:33

Jendo, máš pravdu.:-D Na halušky sa napríklad rozhodne nehodia skoré zemiaky, to je bezhaluškové obdobie :-D:-D, Majú totiž príliš vysoký obsah vody. A ver, že niekedy aj to počasie :-D:-D:-D Ale mixovať zemiaky síce môže byť rýchlejšie, ale ver, že je v tom rozdiel. :-D

pipre pipre

20. 5. 2009 23:24

Jendo, máš pravdu, hodně se to odvíjí i od odrůdy brambor. Některé se hodí pro saláty - nemoučnatí a nerozvařují se, některé moučnatí a rozsýpávají se po uvaření. Jen nevím, které jsou nejvhodnější na halušky a kolikrát ani nevím, z jaké odrůdy zrovna vařím:-)Jen pro přípravu bramborového salátu vybírám salátovky. Teď jsem si vzpomněla, že s vejci to vařili Kluci v akci na Slovensku někde na salaši a říkali, že jsou to pravé slovenské halušky. Myslím, že recept pro pravé slovenské halušky ani neexistuje, každý si je dělá po svém a skoro každý tvrdí, že to jsou ty pravé :-) Ale nebráním se stejně jako ty, vyzkoušet i jiný druh přípravy. Třeba mi zachutná víc :-)

Jenda1 Jenda1

20. 5. 2009 21:39

Terezko, taky jsem dělával halušky s polohrubou moukou, bez vajíčka a strouhal na stejném struhadle jako ty. Pak jsem měl možnost na Slovensku nahlédnout pod pokličku dvěma kuchařkám, špízni na recept http://www.toprecepty.cz/recept/4727-pavliny-halus... ať se zbytečně neopakuji.
Domnívám se, že vše se odvíjí od odrůdy brambor, druhu a kvality mouky, správném poměru brambor x mouky x délky vaření. Někdy si myslím, že do toho vstupuje i momentální psychické rozpoložení kuchaře a počasí:-)):-)):-));-):-S:-O.
Samozřejmě halušky zbožňuji a posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halušky-kluci v akci kluci v akci halušky halušky s bryndzou halušky jak dlouho vařit halušky slovenské halušky s bryndzou pravé slovenské halušky brynzové halušky kluci v akci pravé slovenské halušky recept kluci v akci recepty slovenské halušky pravé slovenské halušky recept kluci v akci zemiakové halušky halušky s brynzou halušky kluci v akci halušky s bryndzou a slaninou jak dlouho se vaří halušky recept na pravé slovenské halušky pravé halušky recept pravé halušky pravé brynzové halušky

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, sůl, brynza, slanina uzená

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou pro Dášenku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0pw

Naposledy jste si prohlédli