Domácí paštika s mandlovou příchutí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 218 kJ / 2 442 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,60 g |
Tuky | 218,30 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 3,04 g |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 28,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podávala jsem s domácím chlebíkem:-). Můžeme přidat i mandle, ale moje děti to nerady a mně v paštice chuť mandlí chyběla, nahradila jsem ji tedy mandlovým likérem - alkohol se vyvaří, ale chuť zůstane:-).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2017 10:17
jinak díky všem, co vyzkoušeli, za názor
22. 4. 2017 07:28
casino: Jsem ráda, že mě můj odhad nezklamal, i když je jasné, že někomu ta výrazně nasládlá chuť může vyhovovat.
22. 4. 2017 07:08
Ještě bych doplnil, že byly použity "2 velké panáky mandlového likéru" tedy 100 ml amaretta
Dajda: "...zkusila se sladším alkoholem..."
No a teď si představte cosi, když tam přidáte cosi co má řádově vyšší obsah cukru...
22. 4. 2017 06:54
casino: Asi bude někdo namítat, že jde o výrobek rychlé spotřeby, ale tahle paštika mi nejlepší připadá až čtvrtý den.
22. 4. 2017 00:03
Je to jako s filmovým Pelhřimovem: dobré je vědět do čeho jdete...
Paštiku podle rcp jsem rozdělil a část přizpůsobil vlastní chuti - nastavil rohlíkem vymáchaným ve šlehačce (bílé víno nebylo) a zastříkl rýžovým octem...
***
Neinformovaní hodnotitelé, ale vše je relativní:
1. "Je tam moc cibule!" Proč? "Protože je to sladké..."
2. "Dyť je to sladkýýý..."
3. Ochutnala jednu..., ochutnala druhou..., obrátila oči v sloup a naštěstí oněměla...
4. "Tady je víc masa!" (jednalo se o paštiku s rohlíkem)
5. Stejná hodnotitelka o den později, když na dotaz, zda by si dala chleba https://www.toprecepty.cz/recept/52231-kovarsky-ch... s paštikou pravila: "Dala, ale s kupovanou..."
Sebe nepočítám, protože vím do čeho jdu:
Nepředpojatě uznávám, že na druhý den se mi paštika už nezdá tak moc sladká...
No, dokonce mi ani nevadí, že to co jsem si sám uvařil si i sám sním
18. 4. 2017 18:59
18. 4. 2017 14:32
17. 4. 2017 18:14
Děvuchy, tož nevím nevím, esli ste to na šmigrusta s naléváním a koštováním s tema panákama (jedno zda 4 či 5 cl) trošku nepřepískly...
Když řeknu, že vyzkouším, tak vyzkouším
Zatím si netroufnu hádat, zda paštička nebude po amarettu sladká jak cumel (cukr se, podobně jako alkohol, přidává i do slaných jídel pro akcentování chuti) a voňavá jak pití z hořkých mandlí.
Co si ale troufnu, je vyjádření pochybností o vaší praktické zkušenosti, resp. o chuťové vybavenosti
Obě zmiňujete koňak (cognac, brandy) ale přijde mi, že jedna neochutnala amaretto a druhá si ke koňaku ani jen nepřičichla
Vyměnit jemně vonící ušlechtilý destilát (38 až 40%) za navoněný, po studenu vyrobený likér (18 až 28%) mi přijde jako poněkud Mičurinský počin, ale proč ne... Dějí se na poli kulinářském i jiné pokusy, že
Jsem dost konzervativní kuchtík ale vyzkoušíme, ochutnáme, napíšeme...
No, ona je sice poněkud alergická na mandlemi vonící jídlo z mé ruky, ale dám ochutnat i tchyňce...
17. 4. 2017 14:15
17. 4. 2017 12:56
15. 4. 2017 08:56
A s tím výrazným to nechápu, myslela jsem aromaticky výraznější než ten mandlový likér...ale to je jedno.
15. 4. 2017 00:45
No, já to teda prubnu podle rcp, protože jinak je to jen takové jalové střílení od boku
Lenunka:
100 ml mandlového likéru Amaretto je furt sto mililitrů ale dva velcí jsou už drahnou dobu pouze 80 ml, že
To, že jste paštiku s alkoholem (správně by bylo s lihovinou, protože alkohol je bez chuti) nezkoušela vás omlouvá, protože jinak byste nemohla napsat: ...panák koňaku (a ten mi přijde víc VÝRAZNÝ)...
14. 4. 2017 19:15
11. 4. 2017 16:51
11. 4. 2017 15:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 12 minutami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 11 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 32 minutami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 1 hodinou
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 3 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 8 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 9 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 9 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 12 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 12 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 14 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
16 receptů na domácí slané pečivo: Upečte si rohlíky, kaiserky, bagety nebo dalamánky
Josef Maršálek upekl německý jablečný koláč Apfelkuchen: Vláčnost vykouzlíte přidáním zakysané smetany, radí cukrář
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: domácí paštika s mandlemi domaci paštika pastika s mandlemi mandlová paštika s brusinkami top recepty domaci pasttika alkohol do paštiky paštika s amaretto koreni na mandlovou pastiku domaci pastika s alkoholem konak do domácí paštiky domácí paštika recept domácí paštika recepty kuŕecí paštika s amaretto paštika se šlehačkou jatrova paštika s mandlemi domácí paštika bez alkoholu paštika s alkoholem koňak do pastiky mandlová domácí játrová paštika domácí paštika z kuřecích prsou
Suroviny: játra kuřecí, cibule, máslo, olej olivový, sůl, pepř mletý, česnek, likér mandlový, šlehačka
Domácí paštika s mandlovou příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rR2
17 názorů