Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 872 kJ / 2 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,68 g |
Tuky | 95,40 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 222 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 381,77 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bublanin je tu spousta, tuhle mám z jednoho z loňských výtisků časopisu Vlasta a tu jsem ji nenašla, tak jsem ji přidala. Je to jedna z nejlepších bublanin, jakou jsem kdy jedla.
Ubrala jsem cukru a délku i stupně pečení jsem si přizpůsobila - tohle záleží na troubě, každá peče jinak, je lepší bublaninu častěji zkontrolovat. Cukr jsem vyměnila za hnědý - pokud budete dávat bílý cukr, tak ho dejte víc, hnědý Demerara je podstatně sladší, proto ho není potřeba tolik.
Višně jsem měla mražené, buchta sama o sobě je poměrně sladká i po odebrání cukru, takže cukrovat ji není třeba, nebo jen maličko, záleží na chuti každého.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 6. 2018 06:31
Jana Dorazinová-Remková: Fakt? Já myslela, že dneska už se dělají jen kombinované sporáky - nahoře plyn, dole elektrika, nebo jen elektrika. Vyrostla jsem v domě s elektrikou a pak vařila a pekla více než 20 let na plynu. Plynovou troubu jsem neuměla zapálit, plynu jsem se bála, ale naučila jsem se to a kupodivu byla s úplně obyčejnou plynovou troubou spokojená - hodně lidí říká, že při pečení v plynu se jídlo vysušuje, ale mně to rozhodně nepřipadlo. Rozhodně ale není trouba jako trouba, ať už se v ní topí čímkoliv, stejně tak každý vařič vaří jinak.
18. 6. 2018 22:17
Dajda: Jsou a kolik!
18. 6. 2018 19:31
Johanka128: Jasně. A taky je prima, když střídáte plyn a elektriku (i když teď už plynové trouby nejsou).
18. 6. 2018 17:02
Johanka128: Dajda:
Tak jo
Tak jo
18. 6. 2018 16:37
casino: Dajda: Ono se stačí jednou přestěhovat a hned můžete zkoušet všechny recepty znovu a upravovat časy podle nové trouby
18. 6. 2018 16:13
casino: Tak tomu casino můžete věřit úplně klidně. Stačí, když máte dvě domácnosti, dvě kuchyně a dvě trouby - to si hned tuhle pravdu ověříte.
18. 6. 2018 16:11
"...na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut."
No, pomalu začínám věřit tomu, že každá trouba peče jinak a jakés takés zdůvodnění máte v poznámce, že ale asi by to chtělo opravit pec, nebo orloj, ááá nééébo možná obé...
No, pomalu začínám věřit tomu, že každá trouba peče jinak a jakés takés zdůvodnění máte v poznámce, že ale asi by to chtělo opravit pec, nebo orloj, ááá nééébo možná obé...
29. 4. 2017 19:32
Určitě bude dobrá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 42 minutami
Kuřecí maso s rajčatovo-paprikovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené bagetky
Přidáno před 21 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno 30. 5. 2024 11:15
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Právě bylo uvařeno:
Bramborový guláš
tara23 uvařila před 10 minutami
Bílá krémová česnečka
Veronika.Hrozna uvařila před 14 minutami
Krkovička pro návštěvu
janela1 uvařila před 45 minutami
Avokádová pomazánečka
jankohrasko uvařil před 53 minutami
Bezový sirup
Fitulka uvařil před 55 minutami
Makronky
Virtuous0112 uvařil před 2 hodinami
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 13 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 14 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Další recepty
Tématické fráze: višňová buchta třešňová bublanina třešňová buchta nejlepší třešňová bublanina třešňová bublanina recept bublanina z višní recept na visnovou bublaninu nejlepší třešnová bublanina recept recept na višňovou buchtu vyšňová buchta bublanina recept višnová buchta na plech recept na višnovou buchta recepty vlasta recept třešnová bublanina visnovy buchta višnova bublanina s ovocem bublanina s višňami vyšnova bublanina časopisy recepty
Suroviny: žloutek, cukr hnědý, máslo, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kůra citronová, mouka hrubá, višně
Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoN8
8 názorů