Domácí becherovka
Domácí likér, který svou chutí, vůní i vzhledem připomíná slavnou Becherovku. Podávat ho můžeme při slavnostních příležitostech jako likér ve skleničce na stopce, whiskové sklenici, nebo porcelánovém kalíšku jako lék.
Suroviny pro 1 litr
1 litr
Nutriční hodnoty
Energie | 12 970 kJ / 3 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je od známého, ale zjistila jsem, že už je i na internetu - s různými poměry koření. Tenhle poměr chutná opravdu jako Becherovka.
Pokud byste zakoupili čaj sáčkový, dejte 3 sáčky. Bylinkový čaj Stomaran je k dostání v lékárně. Směs můžeme smíchat třeba ve sklenici od okurek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 5. 2017 23:58
13. 5. 2017 22:15
jsem ráda, že chutná
13. 5. 2017 22:03
9. 5. 2017 23:55
7. 5. 2017 00:08
6. 5. 2017 23:00
6. 5. 2017 20:50
6. 5. 2017 20:22
6. 5. 2017 11:43
tak dejte vědět, jak se proces louhování vyvíjí
5. 5. 2017 22:46
Slivovice
Horko ťažko můžete očekávat od jedince který poznal nuance mezi špiritusem z brambor a z melasy, že bude tolerantní ke slivovici v bylinném likéru (nebo v eierkoňaku) A to že známý píše ptákoviny ještě neznamená že je třeba je papouškovat
***
12 hodin je málo
Překvapilo mě, že stačila taková krátká doba I barva byla OK
Zítra, 24 hodin od namíchání, znovu ochutnám.
***
Proč zklamání?
Před 20 lety jsem do firmy od které jsme brali maceráty dovezl jako pozornost Becherovku. Slovo dalo slovo a vedoucí vývoje se vsadil, že vyrobí italskou Becherovku. Sázku jsem vyhrál
Očekával jsem tedy, že tato becherovka nebude stát ani za psí štěk...
Spletl jsem se a způsobem sobě vlastním jsem vlastně této becherovce složil hold
No, zatím jsem se spletl... Uvidíme co ještě z toho vyleze
5. 5. 2017 21:33
A už mi neomazávejte tu slivovici, psala jsem jasně, že to bylo v receptu od známého, já použila taky vodku, tak bych tohle téma uzavřela
A ještě dotaz, to že se to velmi velmi podobalo Becherovce bylo zklamání proč? 12 hodin je málo, chce to fakt ty dva dny dřív to nedostane ani tu barvu ani chuť
5. 5. 2017 19:56
No a ffčíl už se to maceruje... (cukr se do dvou hodin ráčil rozpustit)
***
Lenunka:
Vy patrně nejste ignorantka, ale jenom ignorujete drobnosti které ve výsledku ovlivňují kvalitu produktu
Před časem mi tu jedna kolegyně dala kartáč za to, že jsem zkoušel recept už od pohledu blbý. Její slova jsem si vzal částečně k srdci a zde zmíněnou slivovici jsem ani nezkoušel...
***
Po pouhých dvanácti hodinách jsem se dopustil degustace naslepo a bylo to jedno velké zklamání:
Rozdíl ve vůni, chuti i plnosti jsem sice poznal, ale becherovka se velmi velmi podobala Becherovce
Část likéru jsem uložil a zbytek nechám macerovat podle receptu.
Nechám tři měsíce "uzrát" a pak se uvidí...
5. 5. 2017 13:48
4. 5. 2017 21:19
4. 5. 2017 20:00
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 46 minutami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 14 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 23 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 5 minutami
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 39 minutami
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 43 minutami
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 50 minutami
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 55 minutami
Pikantní krevety v kokosovém krému
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Libečková polévka
Veronika.Hrozna uvařila před 1 hodinou
Avokádo s vejci a cottage
divozenka666 uvařila před 1 hodinou
Zapečené brambory s hermelínem
bohdana uvařila před 1 hodinou
Losos ve smetanové omáčce s medem
Jajavv uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Tatranský čaj: Slavný nápoj slovenských velehor má i nealko verzi, kam patří žloutky a voňavá skořice. Zahřeje a božsky chutná
Sladké likéry mohou navodit pohodu nejen v čase Vánoc. Jejich výroba není vůbec složitá
Další recepty
Tématické fráze: domaci vyroba becherovky výroba domácí becherovky výroba becherovky jak udělat domácí becherovku vyroba domaci becherovka becherovka ze slivovice becherovka výroba stomaran likér jak udělat becherovku domácí alkohol becherovka jako lek domácí výroba becherovka výroba becherovka falešná becherovka ze slivovice likér stomaran jak si udělat becherovku výroba becherovky ze slivovice caj pro vyrobu becherovky recept.na.becherovku domácí likéry becherovka
Suroviny: vodka, koření hřebíček, skořice celá, cukr, cukr vanilkový, čaj
Domácí becherovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ELDW
35 názorů