Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů
Brambory chutnají nejlépe ještě horké z trouby. Je to pochoutka, která se dá jíst jen tak, ale skvěle si rozumí i s dresinkem z kysané smetany a bylinek. Do smetany jednoduše nasekáme bylinky, které máme k dispozici.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 653 kJ / 1 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,20 g |
Tuky | 2,28 g |
Vláknina | 56,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 132 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 327,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud máme možnost si vybrat, pro pečení se nejlépe hodí tvrdší typ brambor, s tenčí slupkou.
Podobně jako rozmarýn se dá využít i další koření a bylinky, které pečeným bramborám dodají zase jinou chuť. Rozmarýn u nás vede, ale dá se využít třeba i kurkuma, červená paprika, z bylinek saturejka, oregano, majoránka…! Do dresinku se dají využít nejrůznější bylinky, my tentokrát vybírali ty méně aromatické a více estetické, vyhrál to ptačinec, hluchavka nachová a sedmikráska: http://ukocouradoma.cz/sedmikraska-chudobka/
Ale můžete použít bylinky dle libosti, chutí a možností, třeba i ty ze zahrádky – jarní cibulku, petrželku, řapíkatý celer apod.
Pokud chcete experimentovat s barvami, můžete dresink obarvit nazeleno, stačí do něho rozmíchat zelené potraviny v prášku (chlorella, spirulina, mladý ječmen, zelená pšenice) – dle toho, co máte doma, my máme směs všech: https://www.blendea.cz/slozeni/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2018 14:07
22. 6. 2018 13:49
22. 6. 2018 13:11
22. 6. 2018 11:37
22. 6. 2018 11:28
22. 6. 2018 11:20
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 17 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 23 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 23 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno 8. 6. 2024 08:13
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Právě bylo uvařeno:
Hráškový krém se smetanou
Vacek Milan uvařila před 9 minutami
Jednoduchý domácí chleba
encor uvařila před 43 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Petaja uvařila před 2 hodinami
Koláčky s tvarohem a meruňkami
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Smažený květák bez vaření
Jurkano uvařila před 10 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Fitulka uvařil před 11 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
Fitulka uvařil před 11 hodinami
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní
malirka1 uvařil před 11 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
sweeddy uvařila před 12 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
sommde uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Krásně voní, ještě lépe chutnají: Velký přehled jedlých květů a nejlepší recepty z nich
Pečené brambory na másle vonící česnekem a bylinkami: Připravte je podle videonávodu
Nejjednodušší chleba na světě podle Josefa Maršálka: Díky podmáslí je krásně vláčný a díky sodě nadýchaný i bez kynutí
Další recepty
Tématické fráze: dresink z kysané smetany staré brambory pečené v troubě květiny v pečení dresink na brambory suseny rozmaryn na brambory
Suroviny: brambory, rozmarýn, česnek, olej, pepř mletý, sůl, smetana kysaná, pepř mletý, sůl,
Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6q3R
6 názorů