Pravá bulharská pomazánka
Pomazánky jsou výbornou volbou ať už jde o svačinu do školy, doma nebo třeba o večeři ze studené kuchyně. Vyzkoušejte tuto pravou bulharskou z vařeného hovězího masa a brambor. Pochutná si opravdu každý.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 049 kJ / 1 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,36 g |
Tuky | 85,94 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 318 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 65,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tímto postupem získáte cca 1 kg velice chutné pomazánky vhodné na chlebíčky či jednohubky, rovněž výborné na topinkách. Pokud možno, suroviny připravujte v masovém mlýnku, nemixujte, opravdu to lépe chutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2021 11:34
Posílám slíbenou fotku. Bylo to móc dobré. Přidala jsem nad recept, ještě jednu malou cibuli, aby byla cibulovější, ale to je, jak, kdo má rád ! A je toho hrozně moc, takže příště z půl dávky.
18. 11. 2021 17:55
Prave se mi chladi v lednici, musi to odlezet, ale potom poslu fotecku. Dam vecer na cesnekovou topinku. Chutnala jsem, bude skvela.
8. 11. 2021 17:21
Tonja: K první poznámce, z toho si nic nedělej a podívej se na jiný recept. Taky jsem se potěšila, že mám video, u receptu na lokše a po jeho zhlédnutí, se budím hrůzou.
7. 11. 2021 23:30
Tonja:
Tady aby si jeden dával bacha na každé slůfko, že
Třeba by vás uspokojily uvozovky v názvu rcp:
"Pravá" bulharská pomazánka ááá nééébo Pravá "bulharská" pomazánka
No a co takhle Pomazánka à la pravá bulharská, he
7. 11. 2021 21:48
Nechci kritizovat pomazánku, je dobrá. Mám však 2 připomínky k receptu:
1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.
2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?
1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.
2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?
13. 5. 2011 11:32
Jj, já jsem ji dělala na Silvestra a jen se po ní zarášilo!!! ) Tento víkend ji udělám zase.
16. 10. 2009 10:28
Vyzkousela jsem a musim rici, ze je opravdu vyborna a hezky jsem tak zpracovala maso z hoveziho vyvaru.Jen misto kecupu jsem pouzila pasirovana rajcata. Tri dnu se ale u nas nedockala, snedli jsme ji na posezeni.bodik
9. 8. 2009 15:22
Dobré využití masa z polévky, dávám bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 5 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 8 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 1 hodinou
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky na hořčici
Adena uvařila před 2 hodinami
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 2 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 3 hodinami
Timovo utopenci
flanti uvařil před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bulharska pomazanka bulharská pomazánka recept recept na bulharskou pomazánku jak se dela bulharska pomazanka bulharská pomazánka z masa bulharská pomazánka z brambor recept bulharska pomazanka bulharská pomazánka z hoveziho masa domaci bulharska pomazanka recepty bulharska pomazanka bulharskapomazanka domaci bulharka pomazanka bulharska bulharka bulharská pomazánka - recept pomazánka bulharka prava bulharka bulharka recept mlynek na brambory bulharská pomazánky
Suroviny: hovězí zadní, brambory, cibule, majonéza, kečup sladký, okurky sterilované, pepř mletý, paprika sušená sladká, sůl
Pravá bulharská pomazánka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYxR
8 názorů