Doboška
Suroviny pro 12
12
plech 43x33 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 35 099 kJ / 8 389 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,40 g |
Tuky | 551,07 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 4,83 g |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 3,65 g |
Sacharidy | 676,94 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pan Doboš věděl, co dělá. Já ovšem neměla tušení, do čeho lezu. Původní těsto z receptu od neznámé autorky s hladkou moukou bylo jako nepoužitelné vyhozeno a nahrazeno novým, zde uvedeným. Prosím, nezkoušejte péct piškotové těsto z hladké mouky. Naštěstí v předtuše pohromy jsem včera koupila vajíčka do zásoby.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 4. 2020 19:49
6. 4. 2020 14:40
vůbec se to nechtělo rozpustit, ani nad párou A to byla z Rakouska! Umím sice přehradový beton, ale oni to umí líp!
5. 4. 2020 22:28
5. 4. 2020 22:18
5. 4. 2020 17:48
29. 3. 2020 11:09
2.Krém: Navýšila jsem o třetinu i suroviny na krém. Tedy na 6 vajíček. Čokoládu nešlo jen tak rozpustit, musela jsem přidat 6 lžic smetany 12% na vaření. Vajíčka se krásně rozmíchala a ohřála na požadovanou teplotu, za stálého míchání a ihned jsem misku s vajíčky po dovaření ponořila do studené vody, aby mě to nechytlo na misku. Za stálého šlehání jsem to prochladila a vrazila do studené vody ve dřezu a míchala dál. Jak se chladilo a šlehalo, pořád se zvětšoval objem, skoro nestačila miska.
Měla jsem si vzít na vaření vajíček s cukrem větší mísu. Pak už šlo vše hladce. Prokrojila jsem pláty jenom na dvakrát, tedy celkem 6 ks. Mám naplněno a chladí se. Ještě udělám polevu. Krém je tekutější , není tak hutný , jako ten, co mám já v receptu. Určitě doporučuji vymazat pečící papír máslem, jinak se to těsto přilepí. Myslím, že oba recepty jsou použitelné.
Ten můj recept, je pro velmi trvanlivou dobošku, která nemusí do lednice ani v létě! Tento druhý je na rychlejší zbaštění / /smetana/ !
29. 3. 2020 00:28
28. 3. 2020 20:15
Nemám
No, kdysi jsem zkoušel podle Sandtnerky..., ale tento rcp se zdá být lepší už od pohledu (máslo do piškotu http://chvalacokolady.blogspot.com/2016/01/dobosuv...
***
.., a ten PDP do těsta se sněhem jste vymyslela sama, či snad vám někdo poradil?
28. 3. 2020 19:37
23. 2. 2020 10:52
23. 2. 2020 09:27
22. 2. 2020 20:35
22. 2. 2020 16:12
No a krém...přečti si to, to je originál Doboš, kaštany mi nepřijdou jako dobrý nápad....75% Lindtka....
22. 2. 2020 15:56
22. 2. 2020 15:38
Dneska dopoledne jsem chutnala, už odleželý Příště vyberu na tento zákusek jinou hořkou čokoládu, něco snad najdu a druhou, nějakou lehce rozpustitelnou měkčí k tomu ! Možná třeba 2x Kaštany!
byly to nervy, ale už je upečeno!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 15 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 18 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 22 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Právě bylo uvařeno:
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 2 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 2 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Krémové kokosové řezy
anezka... uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
Jaja.27 uvařila před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 11 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 12 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Video poradí, jak připravit dokonale hladký karamel. Stačí dodržet dvě důležité zásady a výsledek bude perfektní
Oregano čili dobromysl známe z jihoevropské, mexické i české kuchyně. Voní podobně jako majoránka a stejně tak se používá
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Další recepty
Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, máslo, vejce, máslo, cukr vanilkový, čokoláda, cukr krystal, smetana sladká, lusk vanilkový, čokoláda hořká, cera
Doboška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4Lq
21 názorů