Kuře na paprice na způsob paprikáše
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 317 kJ / 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,06 g |
Tuky | 43,27 g |
Vláknina | 7,85 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 816 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 31,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maďar by si ještě asi přidal pálivou papriku a rajčatový protlak nebo rajče, já jsem to chtěla přiblížit naším českým zvyklostem a chutím. Nechci tvrdit, že se tento paprikáš na různých místech jak na Slovensku, tak i v Maďarsku vaří právě takto, je to spíše počeštěná verze.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 10. 2020 17:38
SilviaD: tak tak, u nás cokoli s omáčkou s přílohou na talíř zásadně bez kostí a kůže ( čuníci si pak dojedou v kastrole dle chuti - dočistí kosti, někdo i třeba kůžičku, ale na talíř ne....)...u pečeného kuřete s brkaší to nevadí, ale s omáčkou ano
7. 10. 2020 17:14
U nás sa paprikáš z kurčaťa tiež varí s kožou ale po uvarení kurča oberiem a do paprikáša dám len kúsky mäsa lebo rozmaznaní členovia našej domácnosti ho inak nechcú. Inak musím sa priznať, že ja ju tiež nemám rada.
7. 10. 2020 13:29
rihana: Děkuji za komentář! Já ty kůže mám také ráda, ale někdo je nesnáší. Přitom je ten kolagen zdravý na klouby. No mne klouby fakt nevržou! Dík a přeji krásný den!
7. 10. 2020 11:36
Já si tu kůži nechává pro sebe, miluju ji. Rodina ji nechce.
4. 10. 2020 22:52
casino: Zase jste mně rozesmál! Trefil jste hřebíček na hlavičku! Já také nesundavám kůži, ale někdo to nemá rád, tak proto! Já vařila ale s kůží a ona mi mrška sama sklouzla ze stehýnka (v kastrole, těsně před servírováním na talíř). Ale to nevadí, pejska nemám, zato ty kůžičky "obětavě" s omáčkou sním! Ale neříkejte to na mně, já to tutlám! Dík za komentář a zdravím!
4. 10. 2020 22:37
"... odstraníme kůži."
A proč
Já kůži neodstraňuji, neb právě glutin z kůže vyvařený dodá krmi plnější chuť
Když už se ale vaří pár kostiček na vývar, tak proč nevařit i s kuřecím kožuchem, proč?
No, možná kvůli cholesterolu, že...
A proč
Já kůži neodstraňuji, neb právě glutin z kůže vyvařený dodá krmi plnější chuť
Když už se ale vaří pár kostiček na vývar, tak proč nevařit i s kuřecím kožuchem, proč?
No, možná kvůli cholesterolu, že...
4. 10. 2020 21:45
Jaromíra18: Děkuji za milý komentář!
4. 10. 2020 21:41
Dobrůtka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 2 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 3 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 4 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 4 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 6 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 7 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Suroviny: kuře, sůl, pepř, cibule, paprika sušená sladká, slanina uzená, sádlo, bobkový list, koření nové koření, vývar, mouka, smetana na vaření
Kuře na paprice na způsob paprikáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Kn
8 názorů