Dětská jablečná přesnídávka II.
Chcete uchystat něco, co ocení nejmladší členové vašich rodinných klanů? Zkuste připravit sladkou jablečnou přesnídávku. Dá se sterilovat a můžete pak kdykoliv sáhnout pro dobrotu. Budete přesně vědět, co v zavařené skleničce dětem podáváte.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 039 kJ / 4 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,48 g |
Tuky | 17,69 g |
Vláknina | 131,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 185 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 952,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Slupky v přesnídávce nejsou poznat a my si tím ušetříme čas i práci, potřebné na oloupání.
Množství cukru můžeme vyladit podle své chuti.
Pokud ji nedělám pro malé děti, přidávám i mletou skořici a třeba i krájené oříšky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 8. 2011 09:01
A používáme ji opravdu jen jako přesnídávku (nebo ji přidáváme jako další vrstvu do ovocných pohárů, i k tvarohu na sladké kynuté knedlíky). Když ji dáš např. na koláče, které se pak pečou, myslím, že nahřátím při pečení pudink zřídne.
19. 8. 2011 17:16
Cathleen děkuju a jestli mě nebacíš paličkou, tak bych měla ještě jeden dotázek. Šlo by část cukru nahradit medem (máme ho v kombinaci s jablky moc rádi) ? Nezřídne to, nevykvasí,....? A ještě, jde to používat i jako něco jiného než přesnídávka? Myslím tím třeba náplň do koláčů, aj...? Díky.
19. 8. 2011 10:29
18. 8. 2011 21:49
A na toto množství jsem dala jen dva pudingy, protože to bylo určitě méně, než z 5ti kg jablek, tak aby to nebylo moc sulcovaté.
Snad jsem trochu pomohla
18. 8. 2011 15:23
18. 8. 2011 12:37
18. 8. 2011 12:29
18. 8. 2011 12:25
5. 9. 2010 21:59
6. 8. 2010 10:58
29. 1. 2010 18:07
Moniko,na vhodnost pudinku jsem se dotazovala pro mou 16měsíční dceru a byl schválen
Samozřejmě dávám bodík
28. 9. 2009 15:02
31. 8. 2009 13:17
24. 8. 2009 14:27
Dobře zavíčkuj, vody stačí do poloviny sklínek. Sklenice většinou neotáčím, právě proto, aby mi nějaká, špatně chycená, nevytekla. Než je pak uklidíš, vyzkoušej, jestli se víčka chytly - nesmí se protáčet, když koukneš z boku, musí být "vcuclá" dovnitř a taky poklepem nehtu to uslyšíš. Čím vyšší tón, tím lépe. Špatně chycená sklínka zní dutě.
Myslím, že jakékoliv koření mohou až děti od 3-4 let, dítě už mám dospělé a přesně si to nepamatuji.
24. 8. 2009 14:16
Jen jsem měla "dilemata" - v životě jsem nezavařovala. Těch pět kilo mají mít jablka před vykrájením? Ale konečná hustota se mi zdála ok, tak asi ano. Zavařuje se jak - sklenice ponořené po víčko? Co když nemám tak hluboký kastrol? Když pak sklenku otočím vzhůru nohama, neměla by se vylít nebo ano? A poslední - proč by se do toho malému dítěti nemohla přidat např. trocha skořice?
Jinak je mi všechno jasné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 21 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
zacekz uvařil před 3 minutami
Kaše z ovesných vloček
Klara17 uvařila před 3 minutami
Segedínský guláš
Eva z HK uvařila před 10 minutami
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 1 hodinou
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 1 hodinou
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 2 hodinami
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 4 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 6 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma letní jablka: Poradíme, jak je nejlépe zpracovat a co z nich upéct
Jak na dětské letní oslavy: Vykouzlete atraktivní občerstvení pro své děti a jejich kamarády
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: recept na jablečnou přesnídávku domácí přesnídávka domácí přesnídávka pro kojence domácí dětská přesnidávka recept na detskou jablecnou presnidavku domácí dětská výživa domácí přesnídávky pro kojence recept na domácí jablečnou přesnídávku domácí dětské přesnídávky domácí přesnidávky dětská výživa recept presnidavky recepty dětská přesnídávka přesnídávka pro kojence přesnídávka dětské domácí přesnídávky dětská přesnídávka recept jablecna vyziva domácí přesnídávka bez pudinku presnidavka recept
Suroviny: jablko, voda, pudink vanilkový, cukr
Dětská jablečná přesnídávka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G585
47 názorů