Čokoládové pralinky
Domácí pralinky můžeme použít jako slavnostní mlsání nebo jako krásný dárek, který určitě potěší. Klíčem k úspěchu je temperování čokolády, kterou pak vymažeme do formy a necháme zatuhnout. Jako náplň použijeme arašídy a kandovanou pomerančovou kůru.
Suroviny pro 25 kusů
25 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 11 242 kJ / 2 687 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,00 g |
Tuky | 158,08 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 261,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství čokolády je jen orientační, záleží na velikosti pralinek. Doporučuji použít formu spíš na větší pralinky, než na menší. Pokud máte menší formu, arašídy bych spíše jemněji nastrouhala a kůru velmi jemně nasekala.
Tyto pralinky mám spíše k rychlejší spotřebě a uchovávám je v chladu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 23 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 9 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 10 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 12 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 12 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 12 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 12 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 14 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Krémové figurky na stromeček byly dříve hitem. Půl kila stávalo 35 Kčs, dnes dáme za 300 g dvě stovky
Jak temperovat čokoládu, aby měla správné vlastnosti. Dva způsoby podle videonávodu
Sladké velikonoční pečení. Drobné cukroví s jarním motivem k Velikonocům rozhodně patří
Další recepty
Suroviny: čokoláda mléčná, smetana ke šlehání, čokoláda mléčná, nesolené arašídy, kůra pomerančová kandovaná
Čokoládové pralinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKgR
0 názorů