Bageta / ciabatta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 930 kJ / 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,05 g |
Tuky | 33,96 g |
Vláknina | 1,68 g |
Cholesterol | 21 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,35 g |
Sacharidy | 23,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bílé pečivo z droždí nevydrží dlouho čerstvé, skladuji ho proto v sáčku v lednici a před konzumací zásadně rozpékám. Ani nepotřebujete toustovač / paninovač, stačí pánev.
Toto stejně jako každé jiné kynuté pečivo lze vyrobit i za pomoci kvasu. Pokud máte pouze žitný, nezoufejte. Úplně jednoduše ho přikrmíte bílou moukou a máte pšeničný, ze kterého pak můžete péct i vánočku. Jediný rozdíl v receptu je v tom, že místo droždí použijeme kvas a rozkvas smícháme 12 h předem. Nezapomeňme oddělat kvas na příští pečení! Kvasové pečivo se peče trochu déle, ale to poznáte.
Vůbec se nebojte experimentovat s poměrem mouka / tekutina. Máte-li rádi žvýkavější pečivo, tekutiny uberte (300 ml) .Pokud chcete chléb jak obláček s velkými dírami, použijte tento poměr nebo klidně ještě více tekutiny (max. 400 ml).
Čím větší teplota trouby, tím víc chléb vyskočí. Můžete si pořídit pečící kámen nebo velký litinový pekáč, které v prázdné troubě (nebo během pečení něčeho jiného) po dobu 30 min nahřejete.
Čím déle budete zpracovávat těsto, tím lépe se vše spojí a tím pevnější bude výsledné pečivo. Já dělám vše ručně a pečivo mám křehčí / drobivější, což mi ale vlastně vyhovuje, jsem rád, když mě u jídla nebolí pusa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 8 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 11 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 22 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 30 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 46 minutami
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 54 minutami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 1 hodinou
Guláš, hovězí či vepřový
PavlinaP uvařil před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 2 hodinami
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 3 hodinami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 4 hodinami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct ciabattu. Tento oblíbený italský chléb se připravuje ve více verzích
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
Další recepty
Suroviny: mléko, droždí, cukr, sůl, olej olivový, olivy
Bageta / ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqGM
0 názorů