Velikonoční polévka šmigrustovka
Krajové speciality jsou vždy zpestřením jídelníčku. A u této polévky zrovna můžete použít vykoledovaná vařená vejce. Jednoduchý vývar se smetanou, dochucený paprikou a nahoře zdobený půleným vařeným vejcem, křenem a cibulkou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 974 kJ / 950 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,28 g |
Tuky | 59,09 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 813 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,52 g |
Sacharidy | 20,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám ze Znojemska, kde chlapci i chlapi nechodí koledovat ale "na šmigrust".
Do polévky se dávala vajíčka, která po šmigrustu zbyla nebo je chlapci donesli domů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 4. 2023 13:14
9. 4. 2023 13:12
9. 4. 2023 13:07
9. 4. 2023 12:59
Kdo nezná doporučuji vyzkoušet, je to skvělá polévka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 5 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 5 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 7 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 8 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 8 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 8 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 8 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 8 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 8 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co s vejci po Velikonocích. Jak je zpracovat a na co je využít. Oblíbené recepty na pomazánky a saláty z vajíček
Velikonoční pralinky a kuličky: Poradíme 3 možnosti přípravy oblíbené sladkosti
Uvařit uzené maso tak, abychom jeho chuť nezničili, ale spíše podtrhli, to neumí každý. Vyzkoušejte to s námi
Další recepty
Suroviny: maso uzené, klobása papriková, voda, cibule, sůl, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, smetana ke šlehání, mouka hladká, paprika sušená uzená, paprika sušená pálivá, vejce, křen, cibulka jarní
Velikonoční polévka šmigrustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkR84
4 názory