Jemný makovec babičky Boženky
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku. Díky našlehaným bílkům je celý moučník nebesky nadýchaný.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 643 kJ / 2 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,13 g |
Tuky | 100,70 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 266,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je z kuchařky vydané roku 1954. U nás doma se pekl často a vždy se po něm zaprášilo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2023 23:05
12. 12. 2023 23:02
12. 12. 2023 21:58
12. 12. 2023 21:55
Makovec určitě brzy zkusím a moc se na něj těším!
7. 12. 2023 21:18
7. 12. 2023 20:51
7. 12. 2023 10:48
7. 12. 2023 09:22
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Pizza z domácí pekárny
Janasmo uvařila před 9 minutami
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 46 minutami
Pravé italské tiramisu
pookie18 uvařila před 47 minutami
Hrnková bábovka
borovec uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 1 hodinou
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Soukenický řízek
fesuch uvařila před 2 hodinami
Krůtí prsa na bazalce a paprice
poirotka uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Jak oddělit žloutky od bílků bez nehody? S videonávodem to zvládnete hravě
Jaké jídlo si připravit na trek. Co s sebou pod stan, abychom se moc nepronesli a zároveň měli to nejdůležitější
Další recepty
Suroviny: cukr moučkový, žloutek, bílek, cukr vanilkový, citron, mouka hrubá, mák mletý, koření hřebíček, mouka
Jemný makovec babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnQD
8 názorů