Marmeláda z mrkve
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 531 kJ / 2 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 660,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od Jany Koláčkové(pipre). Měli jsme velikou úrodu mrkve, tak už na recept došlo. Já jsem pro jistotu přidala do cukru želírovací přípravek 1+1. Chuť je vynikající. Můžete přidat i trošku kyseliny citronové, pokud se vám marmeláda bude zdát sladší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 7. 2020 15:14
Marinazhodonina: Nemusíte
8. 7. 2020 09:31
Dobrý den, musím tam dávat tu kůru? Mně tam ty kousky vždycky vadí. Děkuji za info
22. 6. 2014 17:00
Moravanda: Tak jsem sama zvědavá, jak bude chutnat
22. 6. 2014 16:02
Tak jsem zrovna vykonala pokus podle tohodle receptu. Chuť je překvapivě moc dobrá, jen toho cukru bych příště dala možná míň. Zdá se mě to zatím moc sladký. Jen jsem to trochu upravila a dala jsem kůru z jednoho a šťávu ze dvou pomerančů. Uvidíme jaká bude až vystydne. V každém případě, děkuji za recept
13. 2. 2014 22:36
OLGA NESVĚCENÁ: určitě ano
13. 2. 2014 21:40
Chtěla bych vám jen sdělit,že jsem vloni dělala různé marmelády - i kombinované.Např.švestka a rebarbora,jahodu s ananasem,meruňku s mátou,marmeládu z plátků růží,ale i z Aronie s vínem a rumem ( pro muže).Je to lahoda,když je to po domácu vyrobené.www.toprecepty.cz
11. 6. 2012 20:16
Věrka R.: Holt-hatláma-patláma, melanž, to je fuk! Díky
11. 6. 2012 20:05
Ty jabka se můžou klidně nastrouhat, tomu já říkám melanž, možná že je to nějaký výmysl.To co myslíš ty kuličky na keři, on je dost divně cítit, ale v té marmeládě to není tak cítit, tak to budou ty správný kuličky. Snad se povede, pokud se do ní pustíš.
11. 6. 2012 18:03
Věrka R.:s melanží z jablek?? Máš tady někde recept na něco takového? Já už vím, jak vypadá ten bez, někde jsem zde vložila foto medu z něj. Pak teda budou na tomtéž keříku černé kuličky..říkám to správně?? No, co chceš, ženská z města
11. 6. 2012 17:06
Jani R, ty neznáš bezinky? Dělají se z nich různé likéry, víno atd. Teď kvetou a květům se říká kosmatice. Bobulky musí být zralé, ty se vylisují, nebo povaří a přez síto protlačí šťáva a ta se vaří do zhoustnutí s melanží z jablek, pak se přidá cukr a po dosažení dostatečné hustoty se steriluje. Jinak teď si občas dělám lívanečky s přidáním květů kosmatic, na to dám šlehajdu a je dobrota hned, zrovna dneska jsem je dělala.
11. 6. 2012 15:09
Věrka R.:ty bobulky černého bezu mne budou strašit, dokud je nebudu mít v ruce, abych náhodou neudělala marmeládu z něčeho jedovatého!
11. 6. 2012 14:58
Té mrkve jsme měli asi tak slabší půlku a angrešt má hodně pektinu, tak to i pěkně zahustí. To samé je s jabkama, nesmí být moc měký a přezrálý. Taky mají hodně pektinu. Jabka zase s velkou oblibou přidávám do marmošky z bobulek černého bezu. To je pak taky moc dobrá marmeláda. Tam se jablek tolik nedává, ale vždycky jsem dávala tak 3-5 na jednu várku a hotové marmelády bylo tak 5 sklenic. Dostane to dobrou chuť a ještě to pomůže zhoustnout.
9. 6. 2012 09:58
Věrka R.: tak to vůbec není špatný nápad!!! Díky a ještě, pokud se vrátíš tady k tomu receptu..půl na půl?
9. 6. 2012 07:44
Na náhodných receptech na mě juknul tento recept. Přidám naší zkušenost. Byla velká úroda angreštu i mrkve a tak jsme to zkusili spojit. Vyšla z toho moc dobrá marmeláda, chutí hodně podobná meruňkové.
8. 10. 2010 20:40
eblan, tak ať se povede.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 1 hodinou
Placičky s kopřivami
Přidáno před 4 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 8 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 1 hodinou
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 1 hodinou
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 2 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 4 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 4 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 5 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 letních marmelád: Ochutnejte ty nejlepší marmelády z plodů končícího léta
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: báječné recepty z mrkve marmelada z angrestu a mrkve mrkvová marmeláda marmeláda dzem z mrkve mrkev marmeláda džem z mrkve a pomeranče marmeláda z jablek a mrkve marmeláda angrešt a mrkev meruňková marmeláda s rumem marmeláda z mrkve a jablek džem z angrestu a mrkve pomerančová marmeláda s mrkví recepty z mrkve angrešt a mrkev marmeláda z bobulí černého bezu meruňková marmeláda z mrkve marmeláda mrkev džem angrest a mrkev moje dobra marmelada
Suroviny: mrkev, cukr, šťáva citronová, šťáva pomerančová, kůra pomerančová
Marmeláda z mrkve
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PZ01
36 názorů