Bliny
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 197 kJ / 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,11 g |
Tuky | 18,22 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 202 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 111,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 9. 2020 20:33
samouk: Samouk má pravdu, bliny jsou lívanečky s "nákladem" nahoře. Plněné jsou pelmeně nebo pirožky.
18. 9. 2013 16:16
bliny jsou z pohankove mouky ne z hladke...
8. 1. 2010 16:52
Samouku, je to možné, děkuji za informace.Já mám v mojí kuchařce recept na bliny z nudlového těsta, je opsaný někdy před 20 lety z časopisu.
8. 1. 2010 00:10
Marybar, - zřejmě jste se spletla, bliny se nedělají z nudlového těsta a už vůbec ne plněné.Myslím,že jste myslela pelmeně.
Zde uvedený recept je v podstatě správný a v Rusku se do těsta vmíchává sníh z bílků těch vajec. Dělají se jak je uvedeno sladké a slané.
Výborné jsou na slano s kaviárem nebo s uzeným lososem,přidává se lžička zakysané smetany.
Dobrou chuť v Novém roce přeji po 3 týdnech odloučení
Zde uvedený recept je v podstatě správný a v Rusku se do těsta vmíchává sníh z bílků těch vajec. Dělají se jak je uvedeno sladké a slané.
Výborné jsou na slano s kaviárem nebo s uzeným lososem,přidává se lžička zakysané smetany.
Dobrou chuť v Novém roce přeji po 3 týdnech odloučení
7. 1. 2010 19:31
Bliny znám taky s masovou nádivkou, ale i na sladko - dělá nám je příbuzná rodilá Ukrajinka, ale sama říká, že těch variant je strašně moc, takže i tyhle určitě jsou výborné
7. 1. 2010 18:39
tento recept i název mám z kuchařské knihy Jak jsem vařil pro Vlastu Buriana,myslím že knihu napsal Treibal ale už si nejsem jistá.Recept mě zaujal právě pro jednoduchost a hlavně všem chutná
7. 1. 2010 17:30
Bliny se hodně připravují v ruské kuchyni.Připravují se jinak, v podstatě z nudlového těsta vykrajované čtverečky, plněné masovou směsí a vařené.Tento recept mne inspiroval.
6. 1. 2010 23:22
Bože, čtu "blbiny" místo bliny! To musí být docela syté, že? , Jednoduché a rychlé, je to za plus!
6. 1. 2010 23:13
já je,když nemám moc času dělám třeba z jogurtu,nebo zakysanky,lehce ji naředím mlékem,přidám vajíčko,mouku a smažím..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 11 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 13 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 13 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 13 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 6 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 9 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 11 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 12 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 13 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 16 hodinami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 17 hodinami
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 17 hodinami
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 18 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Hanka22 uvařil před 18 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: ruské bliny recept na ruske bliny recept na ruske bliny blin co jsou bliny bezmasé recepty pánev na ruské ořechy ruské bliny recept ruský blin ruské bliny recepty jednoduché lívance bliny-recept co jsou to bliny bliny s kaviárem testo na bliny lívance vlasty buriana ruské lívance ruská jídla ruské ořechy recept rusky bliny
Suroviny: mouka hladká, vejce, kvasnice, mléko, sůl, marmeláda, cukr moučkový
Bliny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYEJ
9 názorů