Utopenci - klasika
Recept ještě nebyl hodnocenUtopenci jsou českým fenomén, který zná každý. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typický pijácký zákusek, který se z hospod přesunul do domácí kuchyně. Receptů na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 785 kJ / 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,33 g |
Tuky | 13,33 g |
– nasycené | 4,67 g |
– nenasycené | 8,67 g |
–– mononenasycené | 4,67 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 6,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Utopenci jsou českým fenomén, který zná každý. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typický pijácký zákusek, který se z hospod přesunul do domácí kuchyně. Receptů na…
Celer zbavíme kořenu a celý, i se slupkou, zabalíme do alobalu. Dáme ho do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 stupňů. Po upečení jej necháme v alobalu i…
Nejdříve očistíme zeleninu. Papriku a cuketu nakrájíme na kostičky nebo nudličky, je to vcelku jedno, pórek na kolečka, houby na plátky, rajčata na čtvrtky.Olej…
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho…
Maso umyjeme, očistíme a dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, celý pepř a nové koření, osolíme jen decentně (nasolená bude pasta, tak…
Chystáte rádi jedlé dárky pro rodinu a přátele? Hodí se během celého roku, nejen na Vánoce. Zejména v létě během sezóny grilování udělá radost nakládaný hermelín.…
V sezóně cuket často přemýšlíme, jak tu velkou úrodu zachovat i na zimu. Zeleninová hořčice patří k velmi oblíbeným způsobům. Můžeme ji podávat k uzenině jako hořčici…
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibulku s šalotkou, přidáme na malé kostičky maso a restujeme asi 8 minut.Podlijeme hutným vývarem, přidáme červenou i žlutou kapii…
Na pánvi, nelépe ve woku, si rozehřejeme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata. Přihodíme na kostky nakrájené maso (nesolíme)a zarestujeme,…
Špagety vaříme v osolené vodě cca 10 minut a přidáme i olej, nejen kvůli lepkavosti, ale i kvůli chuti.Na pánvičce osmažíme dozlatova cibuli a rozlisovaný česnek. Poté…
Marinujeme 2-3 hodiny, grilujeme asi 15 minut. Příloha: prakticky cokoliv (snad jen knedlíky bych vynechala :))
Brambory oloupáme a nastrouháme (2/3 velká oka, 1/3 oka na mrkev). Vymačkáme vodu do misky a škrob, který se usadí na dně, vrátíme zpět k bramborám. Přidáme celé vejce,…
Sladká chilli omáčka je vynikající ke grilovaným a pečeným masům, skvěle se ale hodí i k těstovinám. Na její přípravě není nic složitého a hotová omáčka vydrží uložená…
Z koření Hungaria, utřeného česneku, soli a kmínu umícháme pastu, kterou potřeme celý bůček a necháme jej tak hodinu odležet v lednici.Cibuli nakrájíme a vložíme do…
Do misky prosejeme mouky, přidáme sušené droždí, špetku soli a promícháme. Přilijeme vlažnou vodu, nakonec olej a uhněteme těsto. Zakryjeme fólií nebo víkem a necháme 30…
Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké plátky, bramboru na kostky.Na pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme mrkev a bramboru, rozdrcený česnek, kari, datle rozkrojené napůl…
Krkovici nakrájíme na 250 g velké plátky, okořeníme, necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladu a poté zaprášíme mírně moukouDo pekáčku vymazaného sádlem dejte krkovičku…
Játra nakrájíme na nudličky.V pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm játra opečeme ze všech stran.Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky a…
Do pánve nakrájíme na kostičky slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a na malé kousky pokrájenou feferonku, papriku, rozdrcený česnek a klobásu na půlkolečka. Vše osmažíme…
Nejprve uvaříme brambory v osolené vodě a taktéž uvaříme vejce. Po uvaření je necháme prochladnout, oloupeme a necháme zchladnout důkladně.Pak oloupané brambory i vejce…
Na dohněda na sádle restované cibulce, špeku a na plátky nakrájeném česneku, dám zatáhnout ze všech stran bůček, okořeněný v čabajkovým kořením.Přidám rajský protlak a…
Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na silnější plátky, dáme do mísy, přisypeme koření, přidáme olej a řádně promícháme. Můžeme nechat odležet v chladu, ale nemusíme... …
Feferonku a zelenou petržel nasekáme nadrobno a potřeme díly osoleného kapra. Zalejeme cca 2 lžícemi olivového oleje a necháme nejlépe přes noc uležet. Pak kapra obalíme…
Lilky (baklažány) několikrát propícháme a dáme na plech s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na na 200°C a pečeme 30-45 minut. Po vychladnutí sloupneme z "kůže",…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 08:06
Přidáno 5. 5. 2024 06:51
Přidáno 4. 5. 2024 17:16