Vrstvená jablková buchta
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 674 kJ / 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 100,00 g |
– cukry | 100,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech,…
Troubu si dáme předehřát na 175°C. Oddělíme bílky od žloutků. K bílkům přidáme vanilkový cukr a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s fruktosou do…
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii. Poté ještě krátce prohněteme, vyválíme 0,5cm…
Vejce rozmícháme v cukru, přidáme kakao, mouku, olej a změklý Alsan. Rukama vypracujeme pevné, lehce drobivé těsto, které dáme na hodinku odpočívat do lednice. Mezitím…
Těsto zaděláme tradičně na vále. Postupně na něj přes síto prosejeme mouku. Dříve se to dělávalo proto, že mouku skladovali v pytlích, takže se mohlo stát, že jste v ní…
Připravíme si 4 malé mističky (já použila objem 300ml a horní průměr 10cm). Vyložíme si je potravinovou fólií. Jablka nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu. 100ml šťávy…
Z mouky, fruktosy, 20g medu, oleje a 1 vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na 12 stejných kousků a vtlačíme do menších muffinových formiček. Tvaroh vyšleháme se…
Nejdříve si nahrubo rozdrtíme sušenky, promícháme s vločkami a rozdělíme do mističek. Sýr vyšleháme s jogurtem a cukry dohladka. Krém rozvrstvíme na sušenky a uhladíme.…
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky, zakápneme šťávou, aby nám nezhnědla. V rendlíku si rozpustíme oba cukry a přidáme jablka. Necháme…
Nejdříve smícháme rozemleté otruby s oběma druhy mouky, postupně přidáme změklý tuk, jemně mletý cukr, žloutek, mléko i fruktosu a vypracujeme hladké těsto. Necháme…
V nádobě s nepřilnavým dnem uvaříme moučnou kaši. Po vychladnutí do ní přimícháme sekané ořechy, rozinky, pokrájené sušené ovoce.Z těsta tvoříme pomocí dvou lžiček…
Z tvarohu, vajec, mléka, fruktosy a otrub vymícháme těstíčko, které necháme 30min odpočívat při pokojové teplotě. Poté opět promícháme a na rozpálené pánvi tvoříme malé…
Lískové oříšky oloupeme a spolu s dýňovými semínky nahrubo nasekáme. Pokud máme velké rozinky, je lepší je pokrájet, malé rozinky dáme celé. Vše dáme do misky, sirup s…
Rýžové vločky namočíme do horké vody, aby změkly. Poté vymačkáme přebytečnou vodu a necháme vychladnout. Smícháme s ostatními surovinami a propracované těsto necháme v…
Nejdříve na vál nasypeme mouku, postupně přidáme změklý tuk, cukr, ořechy, med, žloutek i skořici a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout přes noc v lednici.…
Ze všech surovin si propracujeme těsto a necháme uležet alespoň 30min v lednici. Poté si vyválíme plát, vykrojíme skleničkou nebo vykrajovátkem kolečka a vytvarujeme do…
Grep si oloupeme a vyloupeme i jednotlivé měsíčky z hořké blanky. Hrozny si omyjeme a spolu s grepem rozmixujeme. Poté přes cedník propasírujeme a dosladíme fruktosou …
Mouku, mléko a kokos dáme do mísy. Přidáme nakrájené máslo, žloutky, slad a cukr (cukr jsem si rozemlela, aby byl jemnější). Propracujeme a nakonec přidáme jablečné pyré…
Jablíčka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky. V rendlíku rozpustíme máslo a med, přidáme jablíčka a podusíme 5-10min, aby mírně změkla. Necháme…
Jogurt si dáme do jemného cedníku, položíme na misku, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24hod vykapat syrovátku. Druhý den ,,suchý“ jogurt vyšleháme s tvarohem a…
Jahody opláchneme, odkrojíme stopky a nakrájíme na tenké plátky. Obilné smetany jsou husté, proto smetanu rozředíme s mlékem tak, abychom získali konzistenci podobnou…
Rozinky si den předem zalijeme vroucí vodou tak, aby byli ponořené, ale neplavali. Přidáme k nim rum a necháme 24hod máčet (několikrát promícháme). Druhý den začneme s…
Z mouky, másla, fruktosy a vajec si vypracujeme kompaktní těsto a necháme 2hod odpočinout v lednici. Mezitím si v rendlíku rozpustíme med s cukrem a poté přidáme…
Suché ingredience dáme do mísy, přidáme slad, vejce a nakrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme nejméně 1hod odpočinout v chladu. Těsto rychle…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Úchvatný čokoládový dort s kávou a podmáslím pro zimní atmosféru!
Zhubnout do plavek? Nesmíme zapomínat na vajíčka, říká nutriční poradkyně Petra Krajčinovič, pak půjdou kila dolů skvěle
Historie rajčat: V 18. století se jimi otrávilo několik aristokratů, v roce 1893 kvůli rajským jablkům dokonce zasedal Nejvyšší soud