Hovězí proužky na zázvoru a tymiánu
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli osmahneme na sádle dozlatova. Maso smícháme se zázvorem a tymiánem, obalíme v mouce a zprudka opečeme na cibuli. Přidáme rozmačkaný česnek, ještě minutu osmahneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli osmahneme na sádle dozlatova. Maso smícháme se zázvorem a tymiánem, obalíme v mouce a zprudka opečeme na cibuli. Přidáme rozmačkaný česnek, ještě minutu osmahneme…
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli, špek a špekáčky na kostičky a vše spolu orestujeme v papiňáku na trošce oleje. Přidáme rozdrobený masox, kečup, majolku, hořčici a…
Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň. Sýr nastrouháme a 100 g hlívy také. Vejce…
Maso vložíme do osolené vody a spolu s 6 kuličkami pepře, 3 kuličkami nového koření a 2 bobkovými listy uvaříme doměkka.Na troše oleje orestujeme cibuli, rajský protlak…
Nejprve spaříme špenát, necháme na cedníku okapat a nasekáme. V pánvi na 1 lžíci oleje zpěníme půlku jemně nasekané cibule a kostičky slaniny. Přidáme špenát, 1…
Utřeme česnek se solí, zázvorem a špetkou papriky, tím potřeme maso a necháme chvíli odležet. V pekáčku na sádle maso opečeme, aby se zatáhlo a vyndáme ho.Do pekáčku…
Maso popepříme a dáme do chladničky zaležet min. 2hodiny. Pánvičku rozpálíme "tak akorát", potřeme lehce olejem a vložíme maso.Osolíme. Smažíme 5 minut z každé strany.…
Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nahrubo, zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Směs koření nameleme nebo podrtíme v hmoždíři a 1 lžičku dáme do čajítka…
Maso umeleme najemno. Pepř a tymián rozdrtíme v mlýnku na pepř.Do masa přidáme sůl, rozemleté koření, rozetřený česnek, hořčici.Vše rukama dobře propracujeme a rozdělíme…
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vznikne mám tvar jakoby“motýlích křídel“. Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale…
Maso rozklepeme, osolíme, potřeme náplní, srolujeme a svážeme provázkem. Na náplň osmažíme cibulku s nakrájenou krkovičkou, nahrubo nastrouhanými syrovými brambory a…
Plátky masa rozklepeme paličkou do stran, osolíme a opepříme. Každý plátek masa poklademe plátky farmářské slaniny a na ni položíme půlku nožičky párku a proužek…
Na pánvi zpěníme drobně nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a nakrájené houby a tymián. Osolíme, opepříme a asi 15 minut dusíme. Plátky masa tence…
Maso si rozdělíme na 4 plátky, naklepeme, každý plátek potřeme kečupem, položíme na něj dva kousky mrkev rozkrojené na čtvrtku, čtvrtku cibule a rozkrájený jeden…
Omyté a soušené hovězí plátky masa jemně naklepeme, ze stran nařízneme, potřeme ostřejší hořčici a poté potřeme prejtem, na který vložíme kousek pórku a kousek…
Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Vejce si rozšleháme se špetkou soli a na omaštěné pánvi si uděláme dvě omelety, o velikosti naklepaných…
V tlakovém hrnci uvaříme hovězí spolu s bobkovým listem a novým kořením.Dále uvaříme sójový granulát v osolené vodě. Na pánvi osmahneme cibulku přidáme žampiony,pár…
Maso nakrájejte na plátky (ideální je tak 14x12 cm, na jednu porci jsou tak tři kousky), naklepejte, potřete worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí. Až potom osolte a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Retro okénko: Mražený dezert Vienetta býval sladkou tečkou rodinných oslav. Připravíme jej ale i doma, a to celkem snadno
Jak na originální maďarské langoše? Recept je snadný, jen je potřeba těsto před smažením správně vytvarovat
Jak na dokonalé kedlubnové zelí? Chutná skoro jako to klasické, jen je jemnější a využít do něj můžete i nať kedlubny