Husa a kachna pečená
Recept ještě nebyl hodnocenSvatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 518 816 kJ / 124 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10 000,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10 000,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 9 333,33 g |
– nasycené | 2 666,67 g |
– nenasycené | 6 666,67 g |
–– mononenasycené | 5 000,00 g |
–– polynenasycené | 1 666,67 g |
––– omega 3 | 133,33 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30,00 g |
Sodík | 80,00 g |
Sůl | 200,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů.…
Vzpomínky na babiččina jídla nás většinou provázejí celý život. Pečená husa patří k majstrštykům zkušených kuchařů i kuchařek, ale podle tohoto receptu ji jistě zvládne…
Husu očistíme, omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř osolíme a okmínujeme. Dovnitř vložíme jedno jablko, zbavené jádřince a oloupanou cibuli. Další jablka přepůlíme a dáme…
Husu očistíme, odřízneme přebytečný tuk, kůži z krku a také odřízneme krajní části křídel (od špičky po první kloub). Drůbky, kůži z krku a špičky křídel použijeme na…
Očistené husacie prsia umyjeme, osušíme, vložíme do pekáča a poriadne nasolíme. Soľ vmasírujeme aj do zárezov na koži, ktorú sme predtým narezali až po mäso. Husacie…
Husu omyjeme a protože se mě nevešla celá do mého PH, tak jsem odřízla stehna a spodní díl zad - ten jsem použila na polévku. Prsa a stehna jsem pořádně nasolila,…
Husu umyjeme, osolíme, opepříme z venku i uvnitř. Posypeme trochou drceného kmínu. Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky, zbavíme jadřince a vložíme do husy. Jeden…
Jablko bez jadřince a oloupanou půlku cibule nakrájíme na plátky. Dobře očištěné maso osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady…
Husičku omyjeme, dobře nasolíme ve vnitř i na povrchu. Do břicha vtlačíme 1jablíčko zbavené jádřinců, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem, dobře pokmínujeme. Pokrájené…
Husu očistíme a omyjeme. Celou i uvnitř osolíme, posypeme kmínem a rukou vše vetřeme. Husu vložíme do sáčku na pečení, uzavřeme sponou a dáme na suchý pekáč. Sáček na…
Dozlatova vypečenou, šťavnatou husí pečínku si můžeme dopřát kdykoli během roku, nejen na svátek sv. Martina. Husu pečeme nadívanou jablky, a před dopečením několikrát…
Husu řádně osolíme, posypeme kmínem, vložíme do pekáče. Pomeranč oloupeme, nakrájíme na kousky. Jablíčka omyjeme, vykrájíme jádřinec a nakrájíme na plátky. Přidáme…
Do vajíčka na čaj dáme nalámaný bobkový list, nastříhaný rozmarýn a kuličky koření. Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na…
Sušené ovoce nakrájíme na kostičky a zalijeme vínem. Housku pokrájíme na kostky, osmažíme na másle, podlijeme mlékem, promícháme a odstavíme.Ovoce slijeme, přidáme k…
V železném pekáči, nejlépe litinovém, spálím seno. Mám zásobu z léta, kdy na chatě „neblbnu", co druhý den se sekačkou, ale nechám kvítka vyrůst, vykvést a pak je hezky…
Recepty našich maminek bývají ty nejlepší. Husu v průběhu pečení neustále poléváme a podléváme, odměnou nám bude křehké maso plné šťávy, skryté pod dozlatova vypečenou,…
Husu očistíme, omyjeme a osušíme. Odřízneme křídla a vložíme je do pekáčku. Husu uvnitř osolíme. Cibule oloupeme, jablka rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince.…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Linecký koláč: Upečte si rakouskou specialitu z mandlového těsta s rybízovou náplní!
Nejlepší polevy na cukroví: Jak na hříšně čokoládovou nebo hladkou citronovou?
Pečeme s Ivou: Velikonoční zajíčci ozdobí každý sváteční stůl a potěší všechny koledníky. S jejich přípravou rády pomohou i děti.