Bramborový guláš II.
Recept ještě nebyl hodnocenPokud nám doma zbyde uzenina, můžeme ji zpracovat do oblíbeného bramborového guláše. Dá se ohřát, pokud zbyde od oběda, bude dobrou večeří. Bramborový guláš je česká…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud nám doma zbyde uzenina, můžeme ji zpracovat do oblíbeného bramborového guláše. Dá se ohřát, pokud zbyde od oběda, bude dobrou večeří. Bramborový guláš je česká…
Oloupáme cibuli a nakrájíme na půlkolečka. Maso nakrájíme na kostičky jako na špízy. Na kostičky dále nakrájíme i papriky, slaninu, klobásu na kolečka. Maso opepříme a…
Nakrájíme pórek na kolečka a zpěníme s česnekem na sádle. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a klobásu na kolečka. K pórku přidáme jednu klobásu a brambory.…
Polovicu klobásu zomelieme, maslo vyšľaháme so syrokrémom a horčicou a spolu dobre prešľaháme. Ochutíme korením, ak treba dosolíme. Ozdobne nastriekame na…
Na olej dáme zpěnit na kostičky pokrájenou cibuli a pokrájený pórek. Do cibule přidáme na kousky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme špetku papriky a…
6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a…
Z kyselého zelí vymačkáme zelňačku, překrájíme ho a dáme ho povařit do studené vody. Stáčí jen tak půl hodinky – aby nebylo úplně rozvařené. Klasickým způsobem uvaříme…
Do pekárny vložíme suroviny na těsto, tak jak jsou po sobě napsané a zapneme program Těsto: hnětení a kynutí bez pečení.Na náplň namícháme tvaroh, s na jemném struhadle…
Maso si nakrájíme na kostky, klobásy nakolečka a zprudka opečeme na oleji.Přidáme nakrájenou cibuli, grilovací koření, pepř, kmín, pórek nakrájený na kolečka. Podlejeme…
Večer připravíme směs, aby se do druhého dne proležela. Maso, klobásu, cuketu a papriku nakrájíme na kousky, cibuli na proužky, česnek posekáme. Okořeníme, přilijeme…
Maso nakrájíme na tenké nudličky a naložíme, (nejlépe přes noc), do marinády.Papriky nakrájíme na proužky, pórek a bílé části cibulek na kolečka a osmažíme na trošce…
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na chvilku do chladuZatím nakrájíme uzené maso na nudličky, klobásku na půlkolečka, cibuli na proužky a…
Špek nakrájíme na silnější špalíčky a dáme na cca 15-20 minut do mrazáku (lépe se s ním špikuje maso).Na sádle nebo jiném tuku osmažíme cibuli do zlatavé barvy.Do…
Do pánve nakrájíme na kostičky slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a na malé kousky pokrájenou feferonku, papriku, rozdrcený česnek a klobásu na půlkolečka. Vše osmažíme…
Čočku propláchneme vodou a namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody.V této vodě pak čočku vaříme doměkka. Po dovaření slijeme přebytečnou vodu, tu nevyléváme. Nyní…
Listové těsto si rozkrojíme na 2 kusy a každou část rozválíme asi na 2-3 mm hrubé placky.Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na oleji, aby změkla.Klobásy…
Zemiaky, ocistene a nakrajane na kocky, uvarime v slanej vode. V troche vody uvarime kyslu kapustu, spolu s klobasou (ak varite klobasu v celku, poprepichujte ju). …
Cibule nakrájíme na osminky, klobásy na silnější kolečka.Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a dáme je do zapékací mísy. Přidáme sůl, pepř, mletou…
Všechny fazole a fazolky uvaříme doměkka a odložíme. V kastole rozehřejeme olej, orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s klobáskou nakrájenou na silnější…
Plát hovězího pupku, pokud je potřeba, dobře odblaníme a potřeme hrubozrnnou hořčicí, přeložíme a necháme v chladu asi hodinu odležet.Po odležení na potřenou stranu…
Guláše mají u nás opravdu dlouhou historii a mnoho různých obměn svých chutí a příprav. V tomto receptu najdete návod na přípravu skvělého žampionového guláše s klobásou…
Na velké pánvi rozpálíme olej a zprudka orestujeme na kousky nakrájené kuřecí prsa. Osolíme, opepříme a po 5 minutách vyndáváme.Vložíme garnáty a osmažíme je "do růžova"…
Přidáno před 47 sekundami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Jablečné želé podle 100 starého receptu od jeptišek: Využijete do něj spadaná jablka a získáte luxusní dobrotu!
Zelňačkový souboj v Prostřeno! Je lepší ta česká nebo slovenská?
Bylinky v soli: Dokonalý způsob, jak uskladnit pažitku nebo petržel. Sůl je uchová šťavnaté a plné chuti