Kološvarák podle tety Hedy
Suroviny
Porce: 10 - 12
Nutriční hodnoty
Energie | 10 564 kJ / 2 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,96 g |
Tuky | 175,35 g |
Vláknina | 14,34 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 14,55 g |
Sacharidy | 76,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pozor hned po upečení může být celá směs hodně mokrá. Proto necháme pokrm vychladnout a do druhého uležet. Všechny suroviny a ingredience se tím dokonale propojí, nasáknou a přílišná vlhkost zmizí. Zelí mohlo být víc 800 až 1000 g.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 3. 2011 08:28
clupmi: Koloszvar / maďarsky /, česky Kluž, je město v rumunském Sedmihradsku
5. 3. 2011 08:23
Teta dávala nakrájená natvrdo uveřená vejce nakonec nahoru. To se nám nelíbilo, protože vejce nepěkně ztvrdla.
5. 3. 2011 08:20
My máme recept po předcích ani jsem se nikdy nedozvěděl, kdo to byl ten Kološvár nebo Koložvár??? Máme ho ještě z doby kdy nebyly počítače, natož internet. Jen tak načmáraný rukou a velmi stručný, takže například skládání a střídaní vrstav si domýšlíme a děláme zřejmě pokaždé trochu jinak. Byli jsme jim nadšení a oblíbili jsme si ho z dob, kdy jsme jezdili do Jižních Čech na prázdniny.
5. 3. 2011 08:15
Celkem kvalitní konzerva se dá koupit, ale musí se dlouho hledat zkoumat a pak si zapamatovat, zapsat nebo vyfotit daný typ. Zejména záleží na výrobci. Cena není mnohdy dobrým vodítkem.
5. 3. 2011 08:12
Myslím si, že s nekonzervovaným masem by to nebylo ono. Pokud nechceš kupovat "blivajz" konzervy z obchudu, tak si zavař vlastní maso do sklenic a guláš se dá předem udělat nebo použít ten co se nesnědl z předchozího oběda. Guláš by se možná dal koupit i čerstvý "přes ulici" z nějaké jídelny - vyvařovny - bufetu. Že je toho hodně? To se zdá, přijdou "mladí" a jen se po tom zapráší! A když ne, tak máme mražák. Výborně se to pak ohřívá v mikrovlnce.
4. 3. 2011 20:39
Teta Heda asi vařila v době, kdy ještě bývalo v konzervách maso
4. 3. 2011 20:37
Klariska: já dávám vepřové na malé kostky. Podívej se na tento recept, dělám stejně:
http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z...
http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z...
4. 3. 2011 20:32
Kdybych nechtěla použít masové konzervy, čím nejlépe nahradit, mletým hovězím, nebo raději mixem vepřového a hovězího? Je toho jak pro regiment .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 47 minutami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 3 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 4 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 5 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 5 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 6 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 6 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 6 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Jak zpracovat sklizenou zeleninu. Můžeme ji usušit, zmrazit, zavařit nebo nechat zkysat
Další recepty
Tématické fráze: koložvár kološvár konzerva kolosvar recept na kolosvar kološvar recept město kološvár koložvár recept kološvárské zelí s kroupami koložvár-město madarskej kolozvar kološvárské zelí skládané recept kolozvary madarske kolozvary recept jak uvařit zelňačku kolosvar skladany recepty po předcích recept na koložvar recept kološvár buřty v konzervě kde koupit recepty zeli kolosvar
Suroviny: rýže, zelí kysané, klobása, maso hovězí, vejce, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, rajče, smetana ke šlehání, česnek, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, pepř, voda
Kološvarák podle tety Hedy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3jjr
8 názorů