Hovězí krk pečený na zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí krk patří mezi tužší kus masa, který si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. My jsme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 121 kJ / 268 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 9,00 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 3,50 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hovězí krk patří mezi tužší kus masa, který si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. My jsme…
Hovězí maso je sice náročnější na přípravu, ale za to z něj lze připravit skvělý pokrm. Důkazem je tato směs hovězích kostek se zeleninou, řapíkovým celerem a slaninou,…
Ne nadarmo je označováno jako maso gurmánů. Rozpadající, skvěle dochucené maso s barbecue omáčkou, udělá každý burger lahůdkou. Dá se však použít i do salátů, baget či s…
Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle dohněda a přidáme nakrájený česnek. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli a opečeme. Podlijeme troškou vody. Osolíme a…
Nevíte co o víkendu připravit k obědu? Sáhněte po osvědčeném receptu na krásně rozpadající se hovězí plátky, dušené na špeku a pórku. Pokrm nejlépe doplní heboučká…
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí krvavé, takže dva,…
Hovězí maso nakrájíme na plátky a následně na nudličky.Prosypeme kořením na roštěnky a prokapeme olejem.Dále odležet do lednice nejlépe do druhého dne.Do hrnce dáme…
Hovězí maso (je podle mne lepší přední, mírně prorostlé) omyjeme, osušíme, potřeme marinádou ze sušené hořčice, pikantní hořčice, pepře a trošky oleje. Maso svážeme a…
Maso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho…
Maso nakrájíme ne větší kostky. Rozpustíme sádlo a maso necháme zatáhnout. Opečené kostky vytáhneme a do výpeku přihodíme zeleninu a cibuli. Restujeme do barvy, přidáme…
Hovězí maso nakrájíme na stejně silné plátky. Maso z obou stran osolíme a opepříme.Do většího hrnce dáme lžíci oleje a špek nakrájený na kostičky. Necháme společně…
Omyté maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky, jen celer nastrouháme na hrubo.Rozpustíme sádlo a restujeme…
Za pomoci pomalého hrnce můžete připravit skoro bez práce výborný nedělní oběd, například hovězí krk se smetanovou omáčkou z celeru a cukety. Maso se bude krásně…
Kuchyňsky upravené maso nakrájíme na kostky. Cibule očistíme a pokrájíme na kostičky. Na oleji (sádle ) zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kostky masa a společně…
Na sporák si dáme keramickou nádobu pomalého hrnce (ujistěte se, že právě vaše nádoba je na tohle vhodná - ne všechny na sporák mohou), rozehřejeme a dáme na olej…
Večer děda vyndal krkovičku z mrazáku a naše maminka povídá: Co bude dobrého? Udělám steaky a opeču brambor. Zítra budu líný. A tak se stalo, že ráno děda zjistil, že…
Šťavnaté a rozpadající se hovězí maso, které krásně voní po česneku, s výbornou omáčkou. To je pokrm hodný svátečního obědu. Úplnou dokonalost dotváří baby karotka…
Uzený špek nakrájíme na kostky, a dáme škvařit na pánev. Jakmile začne pouštět tuk, tak přidáme nakrájené cibule a svazek čerstvé majoránky. Necháme cibuli zesklovatět a…
Hovězí krk nakrájíme na větší kostky a vložíme je do tlakového hrnce. Přidáme koření, cibuli na čtvrtky a zalijeme vodou. Osolíme. Zaklopíme a vaříme 1 hodinu.Vývar…
Zeleninu očistíme a cibuli nakrájíme nadrobno.Slaninu nakrájíme na cca 1 cm široké špalíčky a můžeme je dát na 30 minut do mrazáku.Maso opláchneme, osušíme a ostrým,…
Předem ogrilujeme párky, papriku a červenou cibulku.Namleté maso rozprostřeme na pracovní ploše a okořeníme solí, pepřem, sušeným česnekem, mletou paprikou, uzenou…
Hovězí krk je část masa, která vyžaduje pomalé vaření. Po zatáhnutí necháme vývarem a vínem podlité kousky masa zvolna dusit se zeleninou. Na závěr pak přidáme papričky…
Rozmarýn nastříháme na kratší kousky a společně s pepřem vložíme do vajíčka na luhování čaje, nebo zabalíme do kousku gázy a utáhneme nití. Sáčky s meltou vložíme do…
Nejdříve si dáme vařit kosti s libečkem a solí a česnekem na vývar na podlití. Hovězí krk kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky ( cca 3 cm ). Do hlubší nádoby…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Lída, Pavla a Alice: Co vaří a jí na Štědrý den tři Češky žijící v zahraničí? V menu jsou mušle, ryba i hlava prasete
Staročeské pískorky: Za 4 vydatné porce sladkých bramborových placek utratíte pouhých 60 korun
Zázračný drink, který pomůže shodit kila: Vyrobíte ho pouze ze 4 ingrediencí!