Pizza (celozrnná)
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy dáme mouku a sůl. Uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Promícháme a přidáme olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. (Pokud…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy dáme mouku a sůl. Uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Promícháme a přidáme olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. (Pokud…
Mouku přesyjte přes jemný cedník. Otruby odstraňte. Do mouky můžete přidat špetku soli a lžíci oleje. Pomalu do mouky přidávejte vodu, dokud vám nevznikne středně tuhé…
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na program Celozrnný. Hotový…
Ve vodě rozmícháme všechny suroviny do volného těsta – třeba vařečkou. Není zapotřebí nijak razantně hníst, těsto bude dlouho kynout v lednici. Mísu dobře zakryjeme…
Z vody, Melty, cukru a droždí uděláme kvásek a když vzejde, přidáme ostatní suroviny a dobře vymísíme těsto. Po jeho vykynutí znovu propracujeme, vytvarujeme bochník,…
Cuketu omyjeme a nahrubo nastrouháme. Pokud máte ošklivou slupku jako já, tak můžete klidně oloupat. echáme.U starší cukety vydlabeme jádřínce. Drobně nakrájenou cibuli…
Celozrnnou mouku smícháme s vodou vždy v poměru na 100g mouky 55ml vody. Zakápneme troškou oleje a přidáme špetku soli. Následně hněteme hmotu tak, aby nám vyšlo…
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem (pokud chcete jemné hladké knedlíky, tak brambory nastrouhejte, ale já mám raději s kousky…
Do formy pekárny nejdříve dáme tekuté suroviny a poté zbytek. Domácí pekárnu nastavíme na program Klasic, střední kůrka a velikost chleba 2.
Kvásek, vodu a mouku promícháme, zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin odpočívat. Dýňová a slunečnicová semínka zalijeme vodou a necháme 10 - 12 hodin namočená.Chia…
Do mouky uděláme důlek, nadrobíme droždí, maličko cukru a zalijeme vlažnou vodou. Necháme vzejít, pak přidáme olej a sůl a vypracujeme vláčné těsto (pomohla mi pekárna),…
Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi na oleji orestujeme slaninu s jarními cibulkami, pak pánev odstavíme.…
Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme. Bochník necháme kynout v míse pod utěrkou zhruba hodinu. Těsto znovu dobře propracujeme a rozdělíme na 8 částí. Z nich…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Do pečicí nádoby domácí pekárny dáme vlažnou vodu, ocet a olej, pak prosáté a se solí a kmínem smíchané všechny druhy mouky, nahoru dáme cukr a rozdrobíme čerstvé droždí…
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické. Poté si naběračkou nalijeme…
Brambory, které jste si předchozí den uvařili ve slupce a oloupali, protlačte mačkadlem na brambory (případně nastrouhejte na jemném vzorku struhadla) do velké mísy. …
200 g polohrubé mouky a 200 g hladké mouky prosejeme do mísy, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem a zalijeme částí vlahého mléka.…
Suroviny na kvásek omládek v míse dobře promícháme a necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme hladké těsto, které necháme asi hodinu…
Oloupané brambory a oškrábanou mrkev najemno nastrouháme, necháme chvíli odstát a slijeme přebytečnou tekutinu. Přidáme vejce, 2 lžíce mouky, sůl, pepř a bylinky. Vše…
Smícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat. Připravíme si…
Smícháme sypké suroviny, přidáme tekutý med, vejce, jogurt a tvaroh. vypracujeme bochánek, který dáme v potravinové fólii do ledničky. Mezitím si smícháme tvaroh s…
Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…
Ve vynikajícím rebarborovém koláči se perfektně doplňuje sladká chuť s lehce kyselou chutí rebarbory. Příprava koláče vám navíc nezabere moc času a není nijak složitá.…
Přidáno před 51 minutami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Sgroppino – zmrzlina, která má grády. Jak na osvěžující ledový drink s proseccem a vodkou z Benátek?
Jste v jídle notoricky vybíraví? Máme pro vás tipy, jak s tím zatočit!
Nejen na italských sjezdovkách frčí horký Aperol: Zimní variantu populárního letního nápoje připravíme snadno i doma