Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka celozrnna pšeničná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Celozrnný kváskový chléb

Celozrnný kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do…

Celozrnný kváskový chléb

Celozrnný kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do…

Cuketový dort

Cuketový dort

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Cuketu i s šupkou jemne nastrúhame. Do peny vyšľaháme vajcia, cukor, olej, vanilkový cukor a med. Primiešame orechy, múku, prášok do pečiva a cuketu.Cesto vlejeme do…

tejaja

60 min

Vánočka z celozrnné mouky

Vánočka z celozrnné mouky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do pekárny dáme včechny suroviny v pořadí od tekutých po mouku. Z vejce dáme pouze žloutek.Rozdělíme na šest stejných dílů a vyválíme copy. Zapleteme vánočku. třeba…

Domácí celozrnné housky

Domácí celozrnné housky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

z droždí, trochy mléka, cukru uděláme kvásek. Necháme patřičně vzejít. Mouky v míse promícháme se solí a semínky, přidáme olej, kvásek a zbylé tekutiny. Vypracumeme…

Zdravý chléb

Zdravý chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Uvedené suroviny smícháme (kvásek neděláme), vypracujeme lesklé těsto. Dáme do jakékoli formy (kterou ptřeme olejem a vysypeme moukou) vykynout (já použila srnčí hřbet)…

Podmáslové bulky

Podmáslové bulky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nadýchané uvnitř a na povrchu krásně lesklé a dozlatova vypečené. Takové jsou tyto bulky, které jsou zvláčněny podmáslím. Jsou skvělé jako snídaňové pečivo, k obědové…

Jikotka

35 min

Sylviny angličáky

Sylviny angličáky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina…

cathleen

140 min

Celozrnné domácí housky

Celozrnné domácí housky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Mouku smícháme s nadrobeným droždím, přidáme sůl, rozehřáté a zchladlé máslo, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a důkladně je vyhněteme. Tužší těsto necháme vykynout…

Pivní sádlové pečivo

Pivní sádlové pečivo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté tvárné těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na kusy a z nich uděláme bagety nebo…

Tmavé pečivo se semínky

Tmavé pečivo se semínky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky. Ještě během vyvalování je podsypeme…

Vícezrnný chleba z formy

Vícezrnný chleba z formy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

V troše vody z odváženého množství rozmícháme cukr, droždí a několik lžic mouky (taktéž z odváženého) a necháme asi 20-30 minut kynout. Přidáme zbytek všech surovin…

Celozrnné podmáslové housky

Celozrnné podmáslové housky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do vody s cukrem jsem rozdrobila droždí a nechala vzejít kvásek. V kastrůlku jsem nechala rozpustit máslo. Do mísy jsem si vsypala odměřené mouky a sůl. Ale pro…

Tmavé housky

Tmavé housky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů, umotáme housky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem,…

Chapati/Roti autenticke videorecept

Chapati/Roti autenticke videorecept

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mouku přesyjte přes jemný cedník. Otruby odstraňte. Do mouky můžete přidat špetku soli a lžíci oleje. Pomalu do mouky přidávejte vodu, dokud vám nevznikne středně tuhé…

Česnekový chléb s cibulkou

Česnekový chléb s cibulkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Do formy nalijeme vodu, přidáme odvážené mouky, sůl, kmín, česnek, nakonec droždí.Program základní, velikost 1. Cibuli přidáme až po zaznění signálu na přidání…

Celozrnné čapáty

Celozrnné čapáty

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Celozrnnou mouku smícháme s vodou vždy v poměru na 100g mouky 55ml vody. Zakápneme troškou oleje a přidáme špetku soli. Následně hněteme hmotu tak, aby nám vyšlo…

BalanceSystem

20 min

1 2 3 4 5 6 12

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli