Pšenično-žitný chléb s lněným semínkem
Recept ještě nebyl hodnocenDo pečicí nádoby domácí pekárny dáme vlažnou vodu, ocet a olej, pak prosáté a se solí a kmínem smíchané všechny druhy mouky, nahoru dáme cukr a rozdrobíme čerstvé droždí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pečicí nádoby domácí pekárny dáme vlažnou vodu, ocet a olej, pak prosáté a se solí a kmínem smíchané všechny druhy mouky, nahoru dáme cukr a rozdrobíme čerstvé droždí…
Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod a vařilo se zásadně ze sušených hub. Tato verze je z aktivního chlebového kvásku a na kvalitě…
Pohostěte návštěvu zajímavě tvarovaným slaným copem. Na jeho upečení je třeba mít do trouby chlebíčkovou formu, ale když ho pak v ní nesete na stůl, vypadá opravdu…
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na program Celozrnný. Hotový…
Všetky ingrediencie zmiešame spolu a poriadne premiešame, až kým sa nevytvorí cestíčko.Rozohrejeme waflovač, máličko ho potrieme olejom a naberačkou nalejeme cestíčko.…
Rebarbora je mírně nakyslá, šťavnatá, a proto jsou z ní vynikající moučníky. Zkuste tento klasický koláč s drobenkou, ovšem z celozrnné mouky. Koláč s drobenkou, to je…
Nadýchané uvnitř a na povrchu krásně lesklé a dozlatova vypečené. Takové jsou tyto bulky, které jsou zvláčněny podmáslím. Jsou skvělé jako snídaňové pečivo, k obědové…
Večer si do mísy dáme žitný kvásek, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Také si uvaříme brambory ve…
Suroviny na omládek jen umícháme a v teple necháme 50-60 minut kynout. Zároveň namočíme celozrnnou mouku do kyšky, aby trochu změkla, než vykvasí omládek.K hotovému…
Troubu si dáme předehřát na 175°C. Oddělíme bílky od žloutků. K bílkům přidáme vanilkový cukr a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s fruktosou do…
Droždí smícháme s cukrem. Když se droždí rozpustí, přilijeme vlažnou vodu, prosátou mouku (tím se mouka provzdušní) a přidáme ostatní suroviny.Propracujeme v hladké…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Celozrnný. Chlebík je trošínku tužší, ale lehounký. Kefír používám domácí, je hodně hustý. Máte…
Do mísy dáme mouku a sůl. Uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Promícháme a přidáme olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. (Pokud…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (měkký banán dobře rozmačkaný, pevnější nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme vykynout 1-2 hodiny.Vykynuté těsto…
k hotovému rozkvasu přidáme záparu a zbytek surovin – uhněteme těsto, které necháme přibližně 2 hodiny kynout. Během kynutí je dobré 2-3x těsto přeložit.Vykynuté těsto…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé (mouku ne úplně všechnu) a použijeme program Těsto. Při mísení pak zbytek mouky postupně dosypeme.Vykynuté těsto na vále…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme, uděláme velikou "bulku", kterou zploštíme na…
Nevíte čím letos překvapit koledníky na Velikonoce? Vsaďte na mrkvové cupcaky zdobené krémem a vlašskými ořechy. Mrkev dodá cupcakům vláčnost a nadýchanost. Koledníkům…
Všechny suroviny smícháme a necháme těsto kynout pod utěrkou na teplém místě 60 - 90 minut. Formu si vyložíme pečícím papírem nebo z těsta uděláme bochník a dáme do…
Ingredience dáme do pekárny v tomto pořadí. Zapneme program těsto. Pokud bude těsto při hnětení lepivé (dle velikosti brambory), přidáme trochu hladké mouky. Po…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáheme, propracujeme, uděláme bochník a ten uložíme do předem namočeného římského…
V míse smícháme teplé mléko, lžíci pšeničné mouky a lžíci cukru. Přidáme rozdrobené droždí, metličkou vše promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek …
Těstoviny: V míse si smícháme mouky, přidáme vejce, trošku vody a zpracujeme trochu tužší, ale pořád ještě vláčné těsto. Zabalíme do fólie a necháme chvíli odležet. Pak…
Nejdříve vymažeme a vysypeme formu. Do jedné mísy dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky a třtinový cukr do tuhého krému. Do ušlehaných žloutků…
Přidáno před 30 minutami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
Chalupářské dobroty: Dejte si špíz se slaninou, omeleta z chipsů i houbový guláš
Jídelní rozmary slavných: Herec Ewan McGregor sice jí zdravě, ale neodolá britské verzi žemlovky s pořádnou vrstvou másla