Staročeské placky z žaludové mouky
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech surovin zaděláme vláčné nelepivé těsto, vodu přiléváme po částech až do požadované konzistence. Na plech vyložený pečicím papírem z těsta vytvoříme 3-4 mm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 540 kJ / 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 16,20 g |
–– mononenasycené | 12,00 g |
–– polynenasycené | 4,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ze všech surovin zaděláme vláčné nelepivé těsto, vodu přiléváme po částech až do požadované konzistence. Na plech vyložený pečicím papírem z těsta vytvoříme 3-4 mm…
Promícháme všechny sypké suroviny, přidáme na kostičky nasekanou čokoládu a mandle, přilijeme olej a vodu a zpracujeme pevné nedrobivé a nelepivé těsto. Rukama formujeme…
Všechny suroviny spojíme v těsto a dáme na půl hodiny do lednice odpočinout. Potom vyválíme na plát cca 3 mm vysoký a z něj vykrajujeme různé tvary keksů. Pokládáme na…
Smícháme pohankovou a žaludovou mouku se solí a kmínem. Přidáme tolik vody, abychom získali těsto tvárné těsto ze kterého lze vytvarovat asi 3 až 4 mm silná placka na…
Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší misce. Přidáme olej a po částech přiléváme vodu, až než vznikne tužší kompaktní těsto. Ochutnáme ho a podle vlastní chuti…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Retro okénko: Kofola je český poklad mezi limonádami. Proč vznikla na příkaz vlády a nahradila Coca-Colu?
Tradiční hostina na Boží hod: Jak na kaštanovou polévku a křupavou kachnu?
Pečená plněná dýně hokkaido: Masová náplň se pomalu dusí pod dýňovou pokličkou a se sýrem chutná fantasticky