Salát z pečených brambor s bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory důkladně omyjeme a cca 5 minut povaříme i se slupkou. Slijeme, zakápneme olejem, promícháme a rozprostřeme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 250 C a pečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory důkladně omyjeme a cca 5 minut povaříme i se slupkou. Slijeme, zakápneme olejem, promícháme a rozprostřeme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 250 C a pečeme…
Cibulové kroužky: 1) Nakrájenou cibuli dáme na 5 minut do studené vody. Poté obalíme v mouce smíchané s kořením. Poté namáčíme do podmáslí s rozšlehaným vejcem, solí a…
Do velké mísy dáme nakrájenou zeleninu a promícháme.Olej, ocet, med, cukr, sůl, pepř, citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru vyšleháme dohladka. Zálivku ochutnáme a podle…
Šalát natrháme a rozložíme na tanier.Na šalát dáme na kocky nakrájanú paradajku a nadrobno nasekaný strúčik cesnaku.Navrch poulakáme kúsky tresčej pečene, prelejeme…
Všechny suroviny mají mít pokojovou teplotu. Jinak se emulze může srazit. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, bílého pepře a pomocí metly…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme, pokrájíme na kolečka a vložíme na chvíli povařit do vývaru.Pak cibuli i s…
Salát a mangold opereme, natrháme, řapík mangoldu pokrájíme na tenké proužky. Rajče a jarní cibulku nakrájíme a bylinky posekáme. Smícháme se zálivkou z olivového oleje,…
Netradiční jarní rukolový salátek se šlehačkou pro milovníky zeleninových pochoutek. Rukola má lehce nahořklou chuť a je plná vitamínů. Používá se jako příloha k jídlům,…
Rajčata nejprve namočte na dvě hodiny do vody smíchané s octem.Poté sceďte a naložte do skleniček. Vrstvěte sušená rajčata, čerstvé či sušené bylinky (tymián, bazalku,…
Papriky vložíme do trouby nebo na gril a pečeme, dokud se nezačnou tvořit puchýře.Pak je vložíme do igelit. sáčku, aby se zapařily a šly lépe stáhnout z kůže :-).Mezitím…
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme kuřecí maso a ze všech stran orestujeme. Přidáme sojovou omáčku, ocet, cukr, pepř a bobkový…
Polníček rozložíme na tanier. Pokvapkáme jogurtom a lyžicou bieleho vínneho octu. Osolíme podľa chuti, okoreníme.Poukladáme kúsky tuniaka aj so šťavou.Navrch uložíme…
Oloupanou cibuli překrojíme napolovic a dále na "céčka". Dvě ze čtyř jablek zbavíme jadřinců, nikoliv slupek a následně tato rozčtvrtíme. Druhá dvě jablka zatím…
Oškrábané brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a zbavíme slupky. Nakrájíme na stejně velké…
Fazolky uvaříme na páře na skus.Kachní prso nakrájíme na tenké plátky. Fazolky promícháme s uvařenými kroupami, trochou oleje, osolíme, opepříme, přidáme jeden…
Okurku rozkrojíme podélně na polovinu a pak příčně nakrájíme slabé půlměsíčky. Červenou cibuli nakrájíme stejným způsobem. Překrájíme rajčata. Přidáme nasekanou…
Prsa naložíme. Napřed jejich kůži mírně nařízneme do mřížky. Do hmoždíře dáme sečuánský pepř, rozmarýn, tymián, zázvor, chilli semínka a rozdrtíme. Touto směsí potřeme…
Maso si nakrájíme na kostky, tak 4x4 cm. Rozehřejeme v kastrole půlku oleje a opečeme na něm maso dohněda a pak ho přendáme do misky. Přidáme zbylý olej na který dáme…
Zmiešame všetky koreniny. Uchovávame vo vzduchotesných nádobkách na tmavom a chladnom mieste.Táto koreniaca zmes sa používa na korenenie mäsa, jahňaciny, hydiny,…
Pohánku zalejeme vriacou vodou tak, aby bola ponorená (len tesne nad povrch pohánky), zakryjeme a strčíme do perín (paplóna a pod.). Necháme 25 minút bobtnať.Pohánku…
Maso nakrájíme na porce, nesolíme. Sójovou omáčku s medem, octem, rozmáčknutým česnekem a zázvorem nakrájeným na plátky uvedeme v kastrůlku k varu. Sejmeme ze zdroje…
Čočku uvaříme podle návodu.Řapíky celeru očistíme, případně z nich odstraníme vlákna a nakrájíme na tenké proužky. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka, medvědí…
Kotlety připravené podle mistra kuchaře, vyladěné do posledního detailu. Chuťově vyvážená kombinace bylinek a česneku povzbudí chuťové buňky a udělá radost všem…
Přidáno před 42 minutami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Cuketový perník: Vláčný a nadýchaný litý perník voní perníkovým kořením a čokoládová poleva moučník povýší na luxusní dezert
Jak na dokonale šťavnaté knedlíky ve vajíčku: Chuti prospějí slanina i cibule, ale nejdůležitější je krok s vajíčky
Žampionové bramboráky: Netradiční varianta české klasiky překvapí jemnou chutí. Houby je ale třeba předem upravit