Provensálský tuňák
Recept ještě nebyl hodnocenRajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky,…
Pro ty, kteří by si rádi nazdobili sváteční pečivo, ale nejsou si jisti svou dovedností, je východiskem zdobení pomocí folie. Princip spočívá v tom, že na zdravotně…
Se syrečky je to tak, že je buď milujeme nebo nesnášíme. Pokud patříte do první skupiny, zkuste jarní variantu pomazánky ochucenou medvědím česnekem. Myslím, že i…
Všechny suroviny důkladně promícháme a vytvoříme kompaktní směs. Tu necháme asi dvě hodiny vychladit a pak podáváme k očesnekovaným topinkám nebo toastům.
Na pánvičku nalejeme trochu olivového oleje a necháme olej rozpálit. Špenát omyjeme a dáme na pánvičku. Žampion oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata rozkrojíme na…
Pokud máme houby mražené dušené necháme je rozmrazit při pokojové teplotě, čerstvé očistíme, nakrájíme a podusíme na olivovém oleji s tymiánem. Cibuli a česnek očistíme…
Kuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…
Zabijačkový prejt je v tomto receptu použít spolu s kroupami jako základ opravdu velmi syté polévky. Silný vývar z vepřového masa a kostí, obrané maso a přílohové pečivo…
Ušleháme rozehřáté máslo, moučkový a vanilkový cukr, vejce a kefír, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme. Pekáč vymažeme tukem, vysypeme hrubou…
Smícháme všechny sypké ingredience, a pak přidáme vodu. Zamícháme jenom tak, aby se ingredience spojily, ale těsto bylo stále nevzhledné, ne hladké - spíše mělo…
Kuličky: cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na trošce oleje ji zesklovatíme.Necháme vychladnout.Z pečiva odkrojíme tvrdší kůrku a střídu namočíme do mléka.Maso…
Nejprve si nadrobno pokrájíme nebo natrháme sušené houby, zalijeme je vařící vodou, necháme hodinku, dvě louhovat. Kuře nařízneme uprostřed mezi prsy, opatrně odhrneme…
V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm restujeme do zlatavé barvy žampiony. Když jsou žampiony zlatavé, přidáme špenát, prolisovaný česnek, sůl a pepř dle chuti. Pár…
Kuřecí maso osolíme, z obou stran jemně posypeme gril. kořením a na horkém másle z obou stran opečeme, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou asi 15 - 20 min. (dle…
Cibulku si oloupeme, nakrájíme a opečeme do zlatova na olivovém oleji (můžeme přidat i slaninu). Přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky a chvíli zarestujeme. Po…
Mleté maso smícháme s namočeným pečivem, 50 g na jemno nakrájené slaniny, vejci, solí a pepřem.Necháme 20 minut odpočinout. Poté uděláme placičky nejvíce 1 cm silné a…
V hlubším hrnci si na oleji orestujeme cibulku dozlatova spolu s prolisovaným česnekem, přidáme zbylé ingredience na omáčku kromě soli a pepře a za neustálého míchání…
Uvařené brambory důkladně rozšťoucháme v hrnci nebo ve větší misce, přidáme teplé mléko jako na kaši a poté i vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a solí, šunku…
Starši rohliky nakrajime na kosticky, hrst kosticek osmahneme kratce na panvicce na masle a pridame k ostatnym kostickam. Pridame nakrajenou petrzelovou nať,…
Smažené sýrové knedlíčky můžete podávat jako zobání k filmu, na oslavě nebo také jako přílohu k salátům. Knedlíčky jsou ze směsi různých druhů sýra, pečiva a koření.…
Pokud se vám po Velikonocích sejde více vajec, můžete si je upravit i jako jednohubky nebo přidat do salátu. Pro zpestření je možné vejce obarvit šťávou z červené řepy.…
Nabízím inspiraci několik fotografií na jednoduché zdobení pro různé příležitosti. U každé fotky je i návod + použité suroviny. Postupně ještě něco přidám, ale pokud…
Maso: Smíchat cukr se solí. Maso vložit do pekáčku a ze všech stran ho směsí hojně posypat. Přikrýt a nechat v lednici naložené min.6 hodin (max 24hodin). Vodu, která…
Do velke misy nakrajime na drobne kousicky pecivo (rohliky, toastovy chleba, housky). Prelijeme mlekem, rozpustenym maslem, nastouhame muskatovy orisek (nemusi byt),…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Kávové dezerty: Dokonalé tiramisu vyžaduje správné suroviny. Jak na mraženou granitu?
Jak nejlépe využít špagetovou dýni? Připravíme z ní falešné polévkové nudle, nepravé špagety i fit „bramboráčky"
MasterChef Česko: Fantastický holandský řízek! Víte, jak ho mít co nejvíce šťavnatý?