Tiramisu od Itala
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 566 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 1,20 g |
– nenasycené | 2,80 g |
–– mononenasycené | 0,80 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 960 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 72,00 g |
– cukry | 40,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Tenké piškotové těsto je vyplněné cukrářskými piškoty máčenými v kávě, spojené lahodným šlehačkovým krémem. Tím roláda nabyde na objemu a po proležení všech chutí si…
Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku.Z mléka, cukru a…
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém…
Tradiční italský nepečený dezert z dlouhých piškotů máčených v kávě s krémem ze sýru mascarpone inspiroval mnohé k různým variacím. V této je původní krém nahrazen…
Výborný závin plněný pudinkem a jablky na vás čeká v tomto receptu. Moučník, který můžete během hodiny servírovat návštěvě či rodině. Stačí mít doma listové těsto,…
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých…
Krém připravíme rozšleháním smetany s pomazánkovými másly a cukrem. Na plech rozložíme vrstvu piškotů, které potřeme silnou kávou s rumem. Natřené piškoty pomažeme…
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici. Cukrářské piškoty si vložíme do sáčku a pořádně je…
Kombinace smetany, jahod, kávy, rumu a vaječného likéru slibuje nevšední chuťový zážitek. Dva druhy krému vrstvíme do dortové formy a prokládáme cukrářskými a kakaovými…
Korpus: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a promícháme s moukou a prdopečem. Vylijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 25 minut.…
Nejprve uvaříme pudink dle návodu na obalu a necháme za občasného promíchání vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků do dvou misek. Zapneme troubu na 180°C a necháme…
Krémová buchta s banánem je dokonalým spojením nadýchaného těsta a svěžího banánu. Vyznačuje se bohatou krémovou náplní a plátky čerstvého banánu, které dodávají každému…
Rychlý, jednoduchý, nepečený dezert, to je tiramisu. Nadýchaný krém z mascarpone a žloutků, ovoněný italským likérem, prokládaný vrstvami piškotů máčených v kávě.…
I bez pečení můžeme připravit krásný dort. Stačí k tomu piškoty, oblíbené ovoce, zakysaná smetana a pomazánkové máslo, ze kterého vyšleháme jemný krém. Ovocný dort je…
Letní dort, plný jahod, vypadá na pohled opravdu nádherně. Krásně obložený cukrářskými piškoty, převázaný stuhou, potěší nejen narozeninové oslavence. Sladký dezert…
Odebereme 10 půlek jader a ostatní ořechy jemně nastrouháme. Zapneme troubu na 180 ° C a plech 34x36 cm vyložíme papírem na pečení.Vejce s cukrem šleháme nejlépe ručním…
Vymažeme dortovou formu a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180°C. Korpus: Oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme tuhý sníh, do sněhu přimícháme cukr. Poté…
V hrnci ohříváme na mírném plameni jahody, cukr krupici a 2 lžíce jahodového džemu. Až se cukr rozpustí, směs necháme vychladit.Mezitím vyšleháme mascarpone s moučkovým…
Krém: V misce smíchat mascarpone, 5 p.l. cukru-moučky, vanilkový cukr a 3 p.l. Malibu. Ušlehat smetanu a přidat k mascarpone. Připravit jahody – omyt, osušit, nakrájet…
Charlotta se skládá z nadýchaného piškotového korpusu, lahodného krému a je plný jahod. Na pohled dort vypadá nádherně, díky obložení z cukrářských piškotů. Vaše blízké…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Česnek v octu, v lihu nebo v mrazáku? Nachystejte si jej rovnou na vaření!
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny: Uvnitř jemné, zvenku křupavé, takové, že je budete chtít znova a znova
Brusinky až z Ameriky. Dělá se z nich omáčka ke krocanovi a hodí se i do moučníků