Vídeňská roštěná s rýží
Recept ještě nebyl hodnocenVídeňská roštěná patří mezi poklady klasické české kuchyně. Už jen ten samotný název zní vznešeně. Skvělá minutková úprava kvalitního hovězího masa s křupavou cibulkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 498 kJ / 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 0,70 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 1,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vídeňská roštěná patří mezi poklady klasické české kuchyně. Už jen ten samotný název zní vznešeně. Skvělá minutková úprava kvalitního hovězího masa s křupavou cibulkou…
Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto…
Ryžu uvaríme vo vode "na zub", kapustu trochu premyjeme a posekáme. Z mäsa odrežeme mastné časti a mäso pokrájame. Opečieme ho dobiela na orestovanej cibuli, poprášime…
Rýže připravená v troubě je sypká a velmi chutná. Svou chutností předčí i rýži připravovanou v rýžovaru. Takto připravená je vynikající i na zavářku do polévek, neboť…
Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata, papriku, mrkev a maso na kostičky. Hrášek propereme a vše osolíme a opepříme.Do hrnce nalijeme dva hrnky vody, osolíme a přidáme rýži…
Šťavnaté kuřecí maso, listový špenát a jemná smetanová omáčka se sýrem je skvělá kombinace, která téměř vždy chutná výtečně. Když k tomu přidáte jako přílohu zlatou…
Jídla z jednoho pekáčku jsou již dlouhou dobu velmi oblíbená. Většinou tak upravujeme mleté maso na mnoho způsobů. Zde je zapečené v rajčatovém pyré, které nám přiblíží…
Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, cibuli nadrobno a společně opečeme na troše oleje.Přidáme syrovou rýži a společně vše chvíli orestujeme, poté zalijeme vývarem…
Očištěné a pokrájené žampióny podusíme na kousku másla, trošku podlijeme a přisolíme. Výpek z kuřete dáme do pekáčku s víkem, nebo do kastrólu, který má celokovová ucha …
Smícháme kousky masa s bílkem a škrobem. Vložíme nejméně na 1/2 hodiny do lednice. Zálivku (omáčku) připravíme smícháním sójové omáčky, vína, vývaru, cukru, octa a…
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na olivovém oleji. Mezitím osolíme kližku, posypeme pouze drceným kmínem. Jakmile je cibulka zlatá, vložíme kližku a…
Sojové nudličky připravíme podle návodu na obalu. Obvykle se vaří v osolené vodě (případně ve vývaru nebo bujonu) 15 minut. Uvařené se nechají zchladnout a přebytečná…
Rýži důkladně propláchneme a dáme vařit dle našich zvyklostí.Šalotku nakrájíme na kroužky, kapii na kousky.V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku a kapii,…
Cibuli nakrajime na hrubo a na olivovem oleji nechame zesklovatet.Prihodime utreny cesnek, nechame provonet.Pak pridame na kostky pokrajene maso, pepr, nechame zatahnout…
Čirok na několik hodin namočíme a poté ho v čisté vodě uvaříme doměkka (cca 50 minut). Rýži propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí (já ji dusím v 1.5 násobku…
Na pánev dáme polovinu másla a osmažíme na něm cibulku doměkka přidáme rýži, vše dobře zamícháme a nakonec ještě přimícháme mrkev. Přelijeme vroucí vodou, směs přivedeme…
Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek a jakmile začne vonět, přimícháme na větší kousky pokrájené papriky. Orestujeme a po chvíli…
Rýži propláchneme vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme na mírném ohni do změknutí a dokud se voda úplně nevypaří. Občas promícháme. Mezitím oloupeme…
Na rozpálený tuk (olej nebo sádlo) vložíme na lupínky pokrájený česnek a na hrubé kousky pokrájenou cibuli. Necháme zrůžovět, přidáme maso pokrájené na větší kostky,…
Cocku uvarime do mekka. Scedime a nechame okapat. Na olivovem oleji nechame provonet prolisovany cesnek. Pridame rajsky protlak, nove koreni, kari, sul a chvilku…
Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vinné listy opláchneme pod tekoucí vodou a minutu povaříme asi v 10 centimetrech vroucí vody, do níž jsme přidali ocet. Pak…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji krátce opečeme. Zalijeme 1.5 hrnkem vody, přidáme kokosové mléko,…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Hladové hostiny Františka Josefa I.: Nedojedené zbytky jídla hostům brali přímo od úst
Brokolicová polévka s voňavou zeleninou a aromatickým sýrem překvapí skvělou chutí a krémovou konzistencí
Sezóna medvědího česneku začíná: Při sbírání v přírodě pozor, hrozí záměna s jedovatými druhy rostlin, říká expertka Jana Vlková