Jidáše se škvarky
Recept ještě nebyl hodnocenMléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte.Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ho rozpusťte a nechejte zchladnout.Škvarky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte.Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ho rozpusťte a nechejte zchladnout.Škvarky…
Z kvásku a uvedených surovín, okrem oškvarkov, vymiesime cesto. Necháme v teple kysnúť, ale iba mierne, nie ako klasické kysnuté cesto. Potom cesto vyvaľkáme na 2 cm…
Pro domácí pekárnu: Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.Ručně nebo s robotem: …
Zadělané těsto necháme vykynout, uděláme stejně velké placičky, potřeme vajíčkem, povrch posypeme solí a dáme péci. Pečeme při 180°C 15 – 20 minut.
Moravanku scedíme, feferonku vyhodíme, zbytek pomeleme na masovém strojku. Škvarky též pomeleme spolu s na čtvrtky nakrájenou cibulí.Přidáme hořčici, sůl, pepř a řádně…
Zapneme troubu na 220 °C. Těsto rozválíme na 2 pláty nebo použijeme koupené 2 roličky rozváleného. První plát těsta zlehka potřeme sádlem, posypeme škvarky, osolíme a…
Kotlety osolíme a opepříme. Vyřízneme kapsy, které naplníme slaninou a připraveným zelím. Zelí jsme na usmažené cibuli osmažili a dochutili solí, pepřem a kmínem. Kapsu…
Snadné šátečky plněné povidly mají v těstě velmi netradiční suroviny. Jsou jí škvarky. Kvásek z droždí je základem do kynutého těsta, které doplníme mletými škvarky.…
Snadné šátečky plněné povidly mají v těstě velmi netradiční suroviny. Jsou jí škvarky. Kvásek z droždí je základem do kynutého těsta, které doplníme mletými škvarky.…
Zlatavé bramboráky smažené dokřupava se hodí jako příloha, nebo si je můžeme dát jen tak samotné. Kromě klasického dochucení majoránkou a česnekem přidáme navíc škvarky,…
Přidáno před 41 minutami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Pečeme s Ivou: Kváskové bulky se sezamem mají senzační chuť! Stačilo přidat navíc špetku suroviny, kterou má každý doma
Retro vaření s Kristinou: Upečte si hnízdečka z makaronů podle receptu vyhlášeného prvorepublikového hoteliéra Karla Šroubka
Buchty po ránu: Noblesní medová bábovka Josefa Maršálka je vláčná díky jablkům, voní karamelem a její chuť je nadpozemská