Kuřecí závitky, ptáčky
Recept ještě nebyl hodnocenZavinutý plátek masa s náplní podávaný s rýží a šťávou patří mezi českou klasiku. V tomto případě použijeme kuřecí maso a plátek naplníme slaninou, klobásou, okurkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 84,00 g |
– nasycené | 41,00 g |
– nenasycené | 42,00 g |
–– mononenasycené | 36,00 g |
–– polynenasycené | 6,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 0,10 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zavinutý plátek masa s náplní podávaný s rýží a šťávou patří mezi českou klasiku. V tomto případě použijeme kuřecí maso a plátek naplníme slaninou, klobásou, okurkou a…
Maso opláchneme osušíme prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem posolíme posypeme kořením na divočinu.Cibuli zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do…
Maso nakrájíme na plátky a ty pak přes vlákno na nudličky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme. Klobásu a mrkev nakrájíme na širší hranolky, slaninu na proužky…
Gazdovskú slaninu nakrájíme na malé kostičky (max 0,5 mm), rozškvaříme dokřupava, v ní necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky (cca 3cm)…
Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme.Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek…
Jak udělat z jater delikátní záležitost, na které si pochutná celá rodina? Upečte je podle tohoto receptu. Jemná játra v lahodné šťávě vonící medem a hořčicí potěší vaše…
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme ji do menšího kastrůlku vyškvařit. 2 lžíce vyškvařené slaniny odložíme stranou na později a zbytek s částí tuku dáme do…
Hovězí srdce je jednou z neobvyklých surovin moderní kuchyně, nicméně, měli bychom mu dát určitě prostor. Je velmi výživné, málo tučné a chutí připomíná zvěřinu. Ve…
Cibuli a slaninu nakrájíme na velice jemno, pár kousků slaniny necháme na úzké tenčí proužky. Do rozehřátého kastrolu dáme na 4minuty osmahnout všechnu slaninu, přidáme…
Na špecle smícháme suroviny. Těsto nesmí být řídké a téct, musí tvořit "bublinky".Do hrnce dáme vodu a osolíme, přivedeme k varu. Těsto do vřící vody protlačíme…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek na plátky. Zázvor nakrájíme na plátky a ty překrojíme na tenčí nudličky. Košťál brokolice a mrkev nakrájíme na…
Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme. V papiňáku(tlakovém hrnci) rozehřejeme olej a dáme na 3minutky osmahnout slaninu společně s kmínem. Poté přidáme cibuli, česnek…
Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky a kapustu a medvědí česnek na tenké nudličky. Brambory nastrouháme na jemném slzičkovém…
Maso otřeme čistým, vlhkých hadříkem a nakrájíme na větší kusy. V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme cibuli. Až začne cibule lehce růžovět, přidáme kostičky slaniny a…
Slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a žampiony na plátky cca 1 cm silné.Do rozehřátého papiňáku (tlakového hrnce) dáme na 3 minutky…
Chléb natrháme nebo nakrájíme na drobné kousky. Maso očistíme a nakrájíme na stejně velké kostky. Osolíme, opepříme, promícháme s granulovaným česnekem a dáme do…
Ledvinky rozřízneme, odstraníme močovody, několikrát propláchneme a namočíme do studené vody,nejlépe přes noc. Ledvinky propláchneme, osušíme a prošpikujeme slaninou…
Hřiby dáme do vody a necháme je namočené do druhého dne.Stehno rozkrojíme na 3 díly, které po obou stranách osolíme, pokmínujeme a posypeme česnekem.Slaninu nakrájíme na…
Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem. Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků. Závitky zajistíme jehlou, nebo…
Jehněčí maso řádně omyjeme, očistíme. Maso potřeme pastou,kterou jsme si připravili z česneku, oleje, soli rozmarýnu a promnutých bobkových listů. Naložené maso ještě…
Maso opláchneme a osušíme. Ze slezinek odstraníme bílou bránici a nakrájíme na šikmé proužky, játra nakrájíme na silnější plátky a ty překrájíme na kostky. Rajčata…
Maso opláchneme, osušíme a úzkým delším nožem utvoříme po celé délce masa otvory. Slaninu a mrkev nakrájíme na delší špalíčky a zasuneme do otvorů v mase. Maso pro…
Jazyky důkladně očistíme, vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, koření, zalijeme horkou vodou a vaříme do poloměkka (já jsem vařila v papiňáku 20 minut).V zapékací míse na…
Cuketu oloupeme, posolíme a necháme stát 30 minut. Poté vymačkáme a přidáme k masu.Přidáme ostatní suroviny, dochutíme a vytvarujeme šišky, které zabalíme do alobalu,…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Čas na Išelské ořechy! O druhém adventním víkendu pečeme cukroví plněné krémem a marmeládou
Francouzská kuchyně: Jaké je tajemství quiche? Pohlédněte s námi do historie a upečete si tento slaný koláč třeba v Remosce
Kedlubna, zelí, ředkvičky nebo pórek na grilu: Které druhy se nejrychleji opečou a které pak nejlépe chutnají?