Párkový špíz s listovým těstem
Recept ještě nebyl hodnocenPárky, pokud jsou delší, překrojíme napůl. Z listového těsta uděláme tenké válečky. Špejli zapíchneme středem nožičky párku. Nožem objedeme párek dokola po špejli a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Párky, pokud jsou delší, překrojíme napůl. Z listového těsta uděláme tenké válečky. Špejli zapíchneme středem nožičky párku. Nožem objedeme párek dokola po špejli a…
Panenku odblaníme a nakrájíme na cca 1,5-2 cm plátky. V misce smícháme vše koření, worcester a olej a plátky panenky do něj naložíme, necháme tak 2-3 hodiny uležet…
Pečené marshmallows jsou známou pochoutkou pocházející z anglosaských zemí. Asi nikdo netuší, kdo měl jako první nápad opéct nad ohněm bonbón. Tento nápad se uchytil…
Maso nakrájíme na podélné, co nejdelší proužky, osolíme, opepříme a promícháme s plátky česneku a olivovým olejem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Naložené…
Klasický způsob jako u předchozích receptů na slanou květinu
Sýr nakrajíme na kostičky, salám a okurku na kolečka.Tyto ingredience napichujeme střídavě na špejle, dokud není špejle plná.Z mouky a vajíčka zhotovíme těstíčko a v něm…
Bramborové hranolky nemusí být fádní přílohou. S naším receptem je povýšíte na skvělý pokrm. Jsou netradičně nařezány a po usmažení ochuceny pikantní kořenící směsí. K…
Krkovičku naklepeme, osolíme, opepříme, nakrájíme na stejnoměrné čtverečky a vložíme do misky s olejem smíchaným s kořením. Necháme marinovat do druhého dne.Cibuli,…
Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly, jako maso s klobásou a cibulí a oloupané brambory na…
Česnek, cibuli, petrželku nasekáme na drobno. Kapii, červenou cibuli, rajče nakrájíme na kolečka, listy salátu, umyjeme a necháme okapat. Majonézu smícháme s…
Vyválejte listové těsto na plát cca 0,5 cm silný, rozpusťte v misce máslo, nasypte do něj všechny cukry, skořici, smíchejte a tím potřete plát těsta. Sviňte půl a půl…
Nejprve si na noc naložíme maso do marinády. Marinádu vyrobíme z jednoho bílého jogurtu, koření na kebab (dostatek), trochy mleté papriky a já ještě dosoluji. Promícháme…
Větší ovoce (broskve, meloun, nektarinky, mandarinky) nakrájíme či rozloupeme na velikost sousta a postupně napichujeme na dřevěnou špejli podle barevného spektra.
Všechny suroviny jak masové, tak zeleninové, napícháme na špejle, pokud je klobása větší (těžší) – použijeme 2 špejle. Děláme různé délky, aby se kytice pak lépe…
Na špejle napichneme malinká rajčátka, pak salámy, sýry tak, aby nespadly dolu a také kostku tvrdého sýra. Vše podle sebe, co nás napadne. Nakonec dáme kudrnatý salát.
Maso nakrájíme na kousky (2,5x2,5 cm), dáme do mísy, okořeníme, přidáme olej a necháme marinovat do druhého dne. Maso napícháme na jehly, prokládáme cibulí, paprikou,…
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Eidam nakrájíme na čtverečky a pak střídavě napichujeme na špejli, začínáme a končíme masem. Obalujeme postupně v mléce…
Salám nastrouháme na jemno, osolíme, opepříme, přidáme papriku, nasekanou petrželku, půl rozkvedlaného vejce, promícháme a utvoříme bochánek. Sýr nastrouháme na jemné…
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zázvor a česnek oloupeme, nakrájíme na jemno.Potom připravíme marinádu - v menším hrnci svaříme vodu s cukrem, se sojovou…
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme ji na větší kostky. Osolíme a opepříme. Olivový olej smícháme s kořením gyros a do této směsi naložíme maso, čtvrtky žampionů a…
Kukuřice oloupeme, odstraníme vlákna. Okraje zařízneme a kukuřice 20 minut povaříme v osolené vodě. Vyndáme a do středů obou konců zapíchneme dřevěné špejle, jejichž…
Upečeme dva kulaté korpusy, které rozřízneme. Na dort použijeme jen dva nebo tři pláty, dle požadované výšky dortu. Zbytek si necháme stranou na punčovinu. Korpusy…
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Letní obědy jako v restauraci u moře: Uvařte řeckou musaku nebo španělskou paellu
Prezident Tomáš G. Masaryk jedl sice velmi střídmě, nikdy ale neodolal bramborovým škubánkům s mákem a cukrem
Vatikánský chléb štěstí voní skořicí a mandlemi. Podle tradice byste jej ale vždy měli poslat dál, jen tak přináší štěstí