Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce"
Recept ještě nebyl hodnocenDo pečky dáme suroviny tak, jak mám psáno za sebou a necháme projít program i s vykynutím, pak vyndáme na vál. Těsto rozdělíme na 6 dílků, z každého dílku vyválíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pečky dáme suroviny tak, jak mám psáno za sebou a necháme projít program i s vykynutím, pak vyndáme na vál. Těsto rozdělíme na 6 dílků, z každého dílku vyválíme…
Opláchněte ryby zevnitř i zvenčí pod proudem vody a osušte je papírovou utěrkou. Očistěte je a poté do jejich boků udělejte nožem příčné zářezy. Ryby naskládejte v jedné…
Porce lososa posypeme hrubou solí, opepříme a naskládáme kůží dolů do olejem potřeného pekáčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°c a pečeme asi 15-20 minut, až je na…
Z vlažného piva a droždí si uděláme kvásek.V míse smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej, žloutek a vypracujeme těsto. Já musela přidat o trochu piva a…
Brynzu můžete využít místo obvyklých druhů sýra i k přípravě slaného pečiva. Pro její typickou slanou chuť není třeba těsto nijak dochucovat. Tyto brynzové sušenky jsou…
Brambory dobře omyjeme a osušíme. Uděláme zářezy, ale nedokrojíme. Pomůžeme si dvěma lžičkami, které položíme z každé strany. Do každého zářezu dáme lístek bylinky a…
Do mísy dáme mouku, přidáme prášek do pečiva a promícháme. Dále přidáme tvaroh, sůl, česnek, kmín, olej a mléko, nejprve 2 dl a je-li třeba, tak přidáváme. Pokud máme…
Brambory nastrouháme na jemno, přidáme změklé máslo, ostatní suroviny a zpracujeme. Těsto rozdělíme na 14- 16 kousků a z každého kousku si vyválíme tři válečky, které…
Škvarky jsou oblíbenou zabijačkovou pochoutkou a mají mnoho využití. Jedním z nich je škvarkový koláč, který můžete konzumovat samotný, nebo jako přílohu k dršťkové či…
Jednoduché slané pohoštění připravíme z jogurtového těsta. Těsto rozválíme, rozdělíme na čtverce, naplníme Nivou a pečeme posypané sezamovým semínkem, hrubou solí a…
Mouku smícháme s nadrobeným droždím, přidáme sůl, rozehřáté a zchladlé máslo, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a důkladně je vyhněteme. Tužší těsto necháme vykynout…
Příprava dnešního oběda začne pomfritky. Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší hranolky a v míse se studenou vodou necháme máčet.Pokračujeme tatarkou. Celé vejce se…
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…
Mušličky z tvarohového těsta můžete připravit na silvestrovskou oslavu, nebo k posezení u dobrého vína. Náplň můžete zvolit takovou, jakou máte rádi. Zajímavá je…
Všechny suroviny dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí, mimo hrubé soli a trochy kmínu na posypání a vajíčka na potření. Program-těsto. Pak vypracované těsto vyndáme…
I když tyto placičky nejsou náročné na suroviny ani na přípravu, chutnají skvěle. Když je nabídnete přátelům ke sklence vína, nebo hostům na oslavě jako pohoštění, jen…
Uděláme těsto a hned pletemé housky. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Upletemé housky a necháme je kynout cca 45minut. Pak je potřeme vajíčkem, posypeme…
S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí…
Do misky prosejeme mouku, ve které uděláme důlek. V mléce promícháme rozdrobené droždí, cukr, 1 lžíci mouky, vlijeme do připraveného důlku a posypeme trochou mouky.…
Housky, rohlíky nebo uzlíky můžeme připravit ze snadného majonézového těsta, se kterým se velmi dobře pracuje. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme…
Do pečky dáme suroviny jak je psáno za sebou. Troubu nastavíme na těsto a po půl hodině vyndáme na vál, ještě propracujeme a vytvarujeme chleba jaký chceme mít (kulatý…
Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka. Druhý den si připravíme alobal a…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek všech ostatních surovin a vymísíme těsto.Těsto hned rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme…
Křupavé a křehké tyčinky jsou vítanou chuťovkou k vínu nebo pivu a jen málokdo by hádal, že se v těstě skrývá nastrouhaná cuketa. Tyčinky před pečením potřeme vejcem a…
Přidáno před 15 minutami
Přidáno před 37 minutami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Jak na domácí jablečný ocet z letních jablek? Jablka se použijí se slupkou i jádřinci, na výsledek si počkáte měsíc a v lednici vydrží rok
Retro okénko: Zákusek štafetka voní kávou, chutná po oříšcích a čokoládě a je hodně návykový
Dejte na radu Francouzů! 6 dobrých důvodů, proč pít kvalitní červené víno