Džem zdokonalí palačinky, dorty i sýry. Z čeho všeho lze připravit
Jakýkoliv džem je v kuchyni skvělým pomocníkem, neboť se hodí do sladké, ale i slané kuchyně. K přípravě džemu můžete využít téměř jakékoliv ovoce, které si v trochu jiné podobě chcete dopřávat celý rok. Tuto sladkou pochoutku si dokonce mohou vychutnat i děti či ti, co si hlídají figuru, protože je možné připravit i džem bez cukru.
Tradiční i netradiční džemy
K dostání jsou jak tradiční, tak i méně tradiční džemy. Mezi klasiku patří bez pochyby džem z rybízu (i černého rybízu), třešní, ostružin, angreštu, jahod, meruněk či malin. Do těch méně tradičních pak spadá džem z aronie, josty, špendlíků, ale i třeba z rajčat nebo cuket.
Využití džemu v kuchyni
Džem má v kuchyni široké využití. Asi nejoblíbenější je namazaný na toastu nebo pečivu, kde dodává sladkou chuť a konzistenci. Dále se často používá také k dochucení dezertů, jako jsou dorty, koláče, muffiny, palačinky a lívance. Oblíbený je také i ve slané kuchyni, kdy se používá do sladkých omáček pod maso, nebo také k různým druhům sýra, což tvoří zajímavou kombinaci sladkých a slaných chutí.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 1 hodinou
Jablkové buchtičky
Přidáno před 6 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 10 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 10 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tvarohové noky se žahourem jsou hotové do 20 minut a chutnají fantasticky. Borůvková omáčka se dá zahustit strouhaným perníkem
Holka u plotny: Koprová omáčka je skvělá se svítkem. Jak jej připravit?
Cesta ke štíhlé linii: Jídelníček podle čtyř živlů poradí, jak shodit přebytečná kila!