Pivo může vylepšit chuťový zážitek z různých tradičních pokrmů
Pivo je sice asi nejmilovanějším nápojem mužů, ale kromě toho může být skvělým doplňkem k jídlům a dodat jim nový rozměr chuti. V kuchyni využijete různé druhy piva, ale asi nejoblíbenější je černé pivo. Do spousty receptů se však hodí i klasická piva.
Do čeho všeho se hodí pivo?
Pivo má v kuchyni spoustu využití. Co vyzkoušíte vy?
-
Marinády: Pivo může být použito jako základ pro marinády pro maso, drůbež nebo ryby. Do masa přidává výraznou chuť a aroma.
-
Pivní omáčky: Pivo může být základem pro výrobu různých omáček.
-
Pivní těstíčko: Pivo může být použito při přípravě těsta na smažená jídla, jako jsou rybí těstíčka nebo těsto na cibulové kroužky.
-
Pivní těsto: Pivo je součástí i sladkých těst, nejčastěji při přípravě závinu.
-
Pečené hody: Pivo může být použito k pečení masa nebo drůbeže. Při pečení v troubě může pivo udržovat maso šťavnaté a přidat mu bohatou chuť.
Nejoblíbenější recepty s pivem
Co se týče konkrétních receptů, mezi nejznámější patří rozhodně pivní guláš, buřty na pivu, pečené maso (vepřové, kuřecí i králičí) na pivu, cibulové kroužky v pivním těstíčku, závin či taštičky z piva, pivní chléb nebo housky a spousta dalších. Méně tradiční je pak třeba houbová omáčka z piva či pivní polévka.
Den milovníků piva
Den šumivých nápojů
Den piva
Den světlého ležáku
Mezinárodní den stoutu (tmavého piva)
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Recept a tipy na linecké podle Mirky van Gils: Aby bylo krásně křehké, nejdříve vyšlehejte máslo se žloutky, radí cukrářka
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé
10 snídaní slavných: Královna Alžběta I. si dávala černé pivo, Einstein smažená vejce a Mozart kapouna!