Pizza je velmi oblíbeným jídlem, které znají lidé po celém světě
Pizza je jedním z nejoblíbenějších pokrmů na celém světě. Pochází z Itálie, a i když existují mnohé variace a regionální styly přípravy pizzy, základní koncept pizzy zůstává stejný: kruhový plát těsta, který je pokrytý různými ingrediencemi a pečený v troubě nebo na kamenném grilu.
Jak vypadá těsto na pizzu?
Těsto na pizzu mívá velmi podobný základ, ať už narazíte na jakýkoliv recept.
- Základem pizzy je těsto, které se vyrábí z mouky, vody, soli, droždí a oleje. Těsto se nechává kynout, což mu dává lehkou a vzdušnou texturu.
- Pravá italská pizza je známá pro tenké a křupavé těsto, ale v jiných částech světa se můžete setkat s různými druhy těsta včetně silného a měkkého.
- Na těsto se obvykle nanáší rajčatová omáčka s bylinkami (může být ale i smetanová), která dává pizze charakteristickou chuť a vláčnost.
Co všechno můžete dát na pizzu?
Na domácí pizzu můžete přidávat různé ingredience podle chuti a preference. Nejoblíbenějšími náplněmi jsou šunka, salám, různé druhy sýrů, rajčata, houby, paprika, kukuřice, olivy, feferonky, špenát, cibule, kuřecí maso, mořské plody a mnoho dalších. Kombinace těchto ingrediencí mohou vytvářet nekonečné množství variant.
Den pizzy
Den milovníků sýra
Den pizzy se vším všudy (kromě ančoviček)
Den salámové pizzy
Mezinárodní den piva a pizzy
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Recept a tipy na linecké podle Mirky van Gils: Aby bylo krásně křehké, nejdříve vyšlehejte máslo se žloutky, radí cukrářka
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé
10 snídaní slavných: Královna Alžběta I. si dávala černé pivo, Einstein smažená vejce a Mozart kapouna!