Polévka je grunt. Z čeho všeho ji lze uvařit? Jaké polévky patří mezi nejoblíbenější?
Poctivá polévka je grunt, to už víme od našich babiček. Dokáže nás postavit na nohy, připravit žaludek na další jídlo, a pokud je opravdu hutná, snadno nahradí hlavní chod. Polévku můžete připravit téměř z čehokoliv, co najdete doma.
Tradiční nejoblíbenější polévky
Mezi tradiční neoblíbenější polévky se řadí hned několik stálic. Bývají to většinou takové ty hospodské, jako je frankfurtská, gulášová, bramborová, rajská, kulajda, zelňačka a česnečka. Oblíbené jsou i krémové polévky, a to zejména dýňová, brokolicová, pórková, hrášková nebo květáková. Chybět samozřejmě nesmí poctivý masový vývar.
Méně obvyklé, ale skvělé polévky
Mezi méně obvyklé, ale rychlé, jednoduché a skvělé polévky patří například:
- polévka z hlívy ústřičné či kotrče,
- polévka z bílých/červených fazolí či fazolových lusků,
- polévka z červené čočky,
- polévka z červené řepy, pečených paprik či cukety.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ananas je exotika dostupná i v zimě. Proč nás po něm ale štípe jazyk?
Jak udělat ledový čaj? Zkuste to zastudena metodou cold brew nebo pomocí sluneční energie!
Sedm jídel Harryho Pottera, která můžete mít také: Máslové pivo, dýňový koláč nebo anglickou snídani si zamilujete