Jak dlouho vařit vývar z morkových kosti? Záleží na tom, v čem je budete vařit
Hovězí vývar je hotový zázrak. Přináší našemu tělu celou řadu živin. Jeho příprava je sice časově náročná, ale máme i fígle, jak dobu vaření zkrátit. Poradíme vám, jak postupovat, abyste dosáhli přesně takového vývaru, o jaký usilujete.
Dlouhé a velké hovězí kosti mají uvnitř dutinu, ve které se nachází morek. Ten slouží jako zásobárna živin a proto je tolik ceněný. Abychom z kostí získali všechny potřebné látky, je třeba je vařit, a to pěkně dlouho a pomalu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vařit morkové kosti
Vývar můžeme vařit v klasickém hrnci nebo v papiňáku.
- V klasickém hrnci necháme vývar táhnout klidně 5 hodin.
- Pokud zvolíme papiňák, budeme mít hotovo už za 2 hodiny.
Hovězí polévku uvaříte i bez morkových kostí, jak na to vám ukáže následující videorecept. A jaký způsob preferujete vy? Podělte se s námi o své tipy v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 3 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 16 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Komentáře