Jak dlouho vařit zásmažku? Po provaření budou omáčky i polévky lahodně krémové
Zásmažka nám slouží k zahušťování pokrmů a v české kuchyni bychom se bez ní neobešli. Připravíme ji jednoduše ze dvou ingrediencí, z tuku a mouky. Toto spojení nám zajistí dokonale krémový, zahuštěný pokrm.
Na přípravu zásmažky budeme potřebovat jen dvě suroviny - tuk a mouku. Z tuků většinou zvolíme máslo pro své lehce oříškové aroma, ale lze ji připravit z rostlinného oleje či sádla. Co se týče mouky, sáhneme nejčastěji po hladké.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho provařit zásmažku
Připravenou zásmažku vždy přidáváme postupně do hotového dochuceného pokrmu, a to za stálého míchání metličkou, abychom ji důkladně rozmíchali.
Nyní je nutné mít určitou dávku trpělivosti a nechat zásmažku provařovat alespoň 15-20 minut, aby se s tekutinou dobře propojila. Pokud ji provaříme až 30 minut, omáčka získá dokonalou krémovou konzistenci a vyvaří se všechna pachuť mouky.
Zásmažkou (nebo jinak řečeno jíškou) nezahušťujeme pouze tradiční omáčky, ale i polévky. Pojďte si připravit tuto báječnou kedlubnovou polévku podle videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Komentáře