Čokoládová pěna podle videonávodu: Je vynikající, snadná a jen ze dvou surovin
Čokoládová pěna, nebo moderně řečeno čokoládový mousse, je nadýchaná dobrota. Využijete ji při přípravě dortů nebo dezertů, ale i ona samotná je vynikající dezert. Stačí jen přidat ovoce a můžete mlsat.
Jak milovníci čokolády zahlédnou něco hnědého, už se toho domáhají. Čokoláda je známé afrodiziakum i dodavatel energie, dokáže dokonce způsobit závislost. Pojďme se podívat na jednu z možných úprav čokolády, a to čokoládovou pěnu, kterou připravíte z pouhých dvou surovin.
Výroba čokoládové pěny
Potřebujete jen kvalitní hořkou čokoládu a vodu.
- Rozlámanou čokoládu dejte do mixéru a zalijte vodou.
- Umixujte dohladka, což potrvá asi 2 minuty.
- Hotovou směs nalijte do misek nebo skleniček a dejte do ledničky.
- Druhý den už jen stačí čokoládovou pěnu dozdobit ovocem.
Už úplně vidíme ty pečlivě vyškrábané misky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 51 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít čokoládu ve sladkém pečení: Tipy pro všechny příležitosti
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Komentáře