Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak a v čem obalit a usmažit lososa nebo jinou filetovanou rybu. Rady pro začátečníky pomohou s jednoduchou přípravou
Zdroj: Pixabay

Losos je jedna z nejchutnějších ryb. Koupit se dá mražený i čerstvý chlazený. Poradíme v čem a jakým způsobem ho obalit, aby se nám povedl.

Většinou koupíme lososa už naporcovaného, v tom případě ho stačí jen upéct nebo usmažit. Při oblíbeném smažení občas obměníme obal, abychom nejedli pořád totéž. Kvalitní ryba má být ochucená jednoduše, aby vynikla její přirozená chuť.

Losos v trojobalu

Osolené porce obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Místo strouhanky můžeme použít pro změnu drcené kukuřičné lupínky nebo strouhaný kokos, výborná je také panko strouhanka. Obalené porce lososa smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

Losos v těstíčku

Rozšleháme vejce s mlékem, osolíme a zahustíme hladkou nebo polohrubou moukou, výborné je přidat do těstíčka nasekanou petrželku. Těstíčko nesmí být ani moc řídké, ani husté. Porce namáčíme do těstíčka ze všech stran a ihned je smažíme ve vyšší vrstvě olejeMůžete vyzkoušet i jiná těstíčka podle našeho dalšího článku.

Losos po mlynářsku

Porce ryby osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce, oklepeme ji a rybu zvolna smažíme na přepuštěném másle. Přepuštěné máslo (ghí) si můžete sami vyrobit podle našich Tipů a triků.

Losos je nejprodávanější rybou u nás. Maso je dietní, ačkoliv patří mezi tučnější, přesto zdravé. Obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin, dále vitamíny skupiny B a D, selenu a draslíku. Za… Podívejte se na všechny losos.

Stejným způsobem můžeme obalovat i jiné rybí filety nebo přímo filé. Nezapomeneme ke každé porci na talíři přidat dílek nebo kolečko citronu pro ještě lepší chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli