Jak vyrobit panko strouhanku. Stačí dva dny starý bílý chléb a struhadlo
Panko strouhanka je japonská obalovací strouhanka, která má hrubší strukturu než běžná strouhanka. V obchodech bývá poměrně drahá, ale můžeme si ji poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách.
Ideální je dva dny stará veka
Potřebujeme 2 dny starý bílý chléb. Ideální je chlebíčková veka nebo toustový chléb. Odkrájíme kůrky ze všech stran. Potom plátky chleba nakrájíme na kostky a necháme trochu oschnout. Pak tyto kostky nastrouháme na hrubém zeleninovém struhadle (velké kapky). Tvar kapek je pro panko strouhanku typický. Pokud vlastníte nějaký mechanický nebo elektrický krouhač, máte vyhráno, ušetříte si konečky prstů. Strouhanku necháte zcela doschnout, můžete i v mírné troubě, a pak uchováváte v nějaké dóze proti vlhku a hmyzu.
Trojobal s panko strouhankou je skvělý na zelenině i masu.
Komentáře
21. 4. 2024 11:55
21. 4. 2024 11:52
21. 4. 2024 08:54
20. 4. 2024 21:38
12. 8. 2023 12:57
1. 9. 2022 20:05
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 4 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přečtěte si Zobrazit více
Smažák s netradiční tatarkou: Nevyteče, protože ho neobaluji jako všichni, říká influencer Ostravsky Gastrošef
Smažený řízek z nakládaného bůčku: U netradiční varianty oblíbeného jídla je důležitá marináda a doba naložení
Buchty po ránu: Josef Maršálek uvařil luxusní bramborové knedlíky s blumami a dvěma chutnými překvapeními
Klasické české rohlíky
cathleen
Hodnocení receptu je 5,0 (127×)