Krůta nebo krocan? Jak poznat krůtu od krocana a jaký je mezi nimi rozdíl
Krůtí maso je výbornou surovinou pro všestranné použití. Říká se, že krůta má až 9 druhů masa, která se liší zbarvením, obsahem tuku a konzistencí. A protože je druhým největším domestikovaným ptákem, množství masa z jednoho zvířete je skutečně velké.
Krůtí maso je oblíbené u dětí i dospělých. Díky nízkému obsahu tuku ho řadíme mezi masa dietní a díky vysokému obsahu bílkovin je vhodné také pro sportovce. Nejběžnější jsou prsa a velká stehna, ale i další části krůty nabízí chutné a delikátní maso.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký je rozdíl mezi krůtou a krocanem
Na talíři jsou rozdíly naprosto minimální a nemáte šanci poznat rozdíl.
- Krůta je oproti krocanovi menší, její hmotnost se pohybuje okolo 10 kg.
- Krůtí maso je nepatrně jemnější a křehčí. Pro svoji velikost je vhodnější na pečení v celku.
- Krocan může dosahovat až dvojnásobné hmotnosti a to okolo 20 kg.
- Krocan má pevnější svalovinu, která se lépe rozděluje na jednotlivá vlákna.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 16 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře